Πολλές οικογένειες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο για το ταξίδι τους, επειδή πιστεύουν ότι το παιδί τους θα βαρεθεί πολύ γρήγορα και αυτό θα είναι πρόβλημα. Εμείς σας κάνουμε τις προτάσεις του mother.gr:

• ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Προτείνετέ του να δημιουργήσει το δικό του βιβλίο. Πάρτε μαζί σας λίγες κόλες χαρτί, μαρκαδόρους ή κερομπογιές και ζητήστε του να ζωγραφίσει μία ιστορία έτσι, ώστε στο τέλος να μοιάζει με βιβλίο. Είναι «τέλειο» δώρο για τον παππού και τη γιαγιά ή για να το χαρίσει σε κάποιον στον προορισμό σας.


• ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ

Δύο κουτάκια πλαστελίνη είναι αρκετή για να κάνετε δεκάδες διαφορετικές κατασκευές μαζί του επάνω στο τραπεζάκι του αεροπορικού καθίσματος. Μπορείτε να φτιάξετε ένα… αεροπλανάκι ή ό,τι σας έρθει στο μυαλό.


• Post-it

Αυτά τα χαρτάκια, που στη μία άκρη τους έχουν λίγη κόλα και τα χρησιμοποιούμε για να τα βάζουμε επάνω στο ψυγείο και να θυμόμαστε τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε ή τα χρησιμοποιούμε για τις σημειώσεις μας στα βιβλία. Τα παιδιά θα διακοσμήσουν «ολόκληρο» το αεροπλάνο (αν έχετε και διαφορετικά χρώματα μαζί σας), αλλά και εσάς…


• ΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ

Είναι το πρώτο πράγμα, που θα προσπαθήσετε να εξασφαλίσετε. Ειδικά στο πρώτο του αεροπορικό ταξίδι, θα ενθουσιαστεί-εκστασιαστεί με τις εικόνες από ψηλά, που μέχρι τώρα δεν έχει ξαναδεί.


• Tablet

Αν το έχετε, μην το ξεχάσετε στο σπίτι ή στις αποσκευές. Έχει δεκάδες εφαρμογές, με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί το μικρό σας και μην πει κανείς ότι υπάρχει παιδί προσχολικής ηλικίας, που βαριέται να παίζει με ένα tablet.