Μέχρι σήμερα είχατε το κατοικίδιό σας ανάμεσα στα πόδια σας την ώρα του φαγητού, του επιτρέπατε να ξαπλώνει δίπλα σας στον καναπέ και πολλές φορές ακόμα και να ανεβαίνει στο κρεβάτι το πρωί και να σας ξυπνά. Σε λίγους μήνες, όμως, θα αλλάξει και η δικιά του ζωή, όπως και η δική σας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να το προετοιμάσετε, ώστε να αποφύγετε δυσάρεστα συναισθήματα και εκπλήξεις.

 Φτιάξτε τον χώρο του

Δημιουργήστε έναν ειδικό και ιδιωτικό χώρο για εκείνο και αφήστε το να περνά χρόνο εκεί, ώστε να το συνηθίζει σύμφωνα με το mother. Επιλέξτε ένα σημείο, που δεν θα ενοχλείται. Μην το βάλετε για παράδειγμα δίπλα στο πλυντήριο των ρούχων. Τοποθετήστε δίπλα του το πιάτο με την τροφή και το μπολ με το νερό του. Την αγαπημένη του κουβέρτα και τα παιχνίδια του. Αυτό θα δώσει στο ζωάκι σας τη δυνατότητα να έχει τον χώρο του, κάθε φορά που το μωρό σας θα κλαίει και δεν θα ενοχλείται.

Μάθετε τα νέα αγγίγματα

Τα παιδιά συνηθίζουν να βάζουν τα χέρια τους οπουδήποτε. Ακόμα και σε σημεία, που ένας σκύλος ή μία γάτα δεν θα ήθελε. Ξεκινήστε δειλά δειλά εσείς να το αγγίζετε εκεί, ώστε να του μοιάζει κάτι συνηθισμένο ύστερα από λίγο καιρό. Ουρά, στόμα, αυτιά είναι κάποια από τα σημεία, όπου τα ζώα ενοχλούνται συνήθως.

Εντολές και συνήθειες

Εσείς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπακούει στις απλές εντολές: Σήκω, κάτσε, πάμε, σταμάτα…Μπορείτε, επίσης, να τοποθετήσετε το φαγητό του δίπλα στο κενό προς το παρόν καροτσάκι του μωρού. Αυτό θα το κάνει να εξοικειωθεί με το νέο «έπιπλο» και αργότερα και με το… περιεχόμενό του.

Ζητήστε βοήθεια

Εάν φοβάστε πώς θα αντιδράσει το κατοικίδιό σας στον ερχομό του παιδιού, ζητήστε τη βοήθεια  ενός εκπαιδευτή. Αυτός θα σας πει πώς να πλησιάσετε ψυχολογικά το ζωάκι σας και να το κάνετε να μην έχει πρόβλημα με ένα μωρό στη ζωή του.

Να ξέρετε, ότι ορισμένοι εκπαιδευτές κάνουν ένα «σεμινάριο» στα ζωάκια.