Η ενδοσχολική βία φαίνεται να είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, καθώς εκτός από τον θύτη και το θύμα, υπάρχουν και παρατηρητές εντός του σχολικού χώρου, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι κάθε συμβάν μαθητικής επιθετικότητας δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη φαινόμενου ενδοσχολικής βίας. Ας μην ξεχνάμε, ότι συχνά οι μαθητές μπορούν να οδηγηθούν σε υβρεολόγιο και χειροδικία λόγω εκνευρισμού εξαιτίας μιας διαφωνίας.
Η ενδοσχολική βία είναι ένα φαινόμενο που έχει απασχολήσει αρκετά την πολιτεία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει λάβει δραματικές, θα έλεγε κανείς, διαστάσεις.Έτσι μαθητές, καθηγητές και οποιοιδήποτε εργάζονται σε σχολικό χώρο, είναι ασυγχώρητο να ολιγωρούν μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Δυστυχώς κανένας δεν ξέρει, δεν μπορεί να είναι σίγουρος, και δε φαντάζεται που μπορεί να οδηγήσουν.
Στην Ελλάδα το φαινόμενο σχολικού εκφοβισμού τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, μόλις 1 στους 3 μαθητές έχει πέσει θύμα bullying, ενώ 1 στους 2 έχει γίνει μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού.

Μια καλή αρχή για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει είναι να ενημερωθεί  σχετικά με το θέμα.