Είστε τελειομανής; Πραγματικά είναι μία δύσκολη ερώτηση, για να απαντηθεί ειλικρινά από έναν τελειομανή άνθρωπο. Ωστόσο, θα πρέπει να αναρωτηθείτε, μήπως τελικά η τάση, που έχετε για να αγγίζετε παντού και πάντα την… τελειότητα, δημιουργεί τόσο σε εσάς όσο και στους γύρω σας, προβλήματα.

Το να είναι κανείς τελειομανής οδηγεί σε μία άκρως κουραστική και στρεσογόνο ζωή. Σκεφτείτε ότι τα άτομα που πάσχουν από τελειομανία, αγχώνονται τόσο πολύ με την ιδέα του ότι μπορεί να κάνουν λάθος, που τελικά, σύμφωνα με το mother.gr, αυτό το άγχος τους δημιουργεί ένα σωρό άλλα προβλήματα.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθείτε τελικά αν τελικά πάσχετε από μία μορφή ασθένειας.

Διαβάστε κάποιες συμβουλές, για να χαλαρώσετε και να αρχίσετε να απολαμβάνετε καλύτερα τη ζωή σας:

– Μάθετε να αφήνετε τα πράγματα όπως πάνε!
Σας ακούγεται ακοτόρθωτο; Κι όμως είναι πολύ σημαντικό για την ευημερία σας ως ανθρώπινο όν. Οι τελειομανείς δεν αφήνουν ποτέ τίποτα στην τύχη, όπως και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους τη βοήθεια από άλλους, μέχρις ότου βεβαιωθούν ότι τα έχουν όλα φτιάξει, όπως πρέπει!

– Εξοικειωθείτε με τα λάθη που θα συμβούν ή κάντε τα να συμβούν εσκεμμένα!
Τα λάθη βοηθούν τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι. Ειδικά οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν λάθη συνεχώς και μαθαίνουν από αυτά. Εκεί είναι και το μυστικό τους. Όταν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους άλλους.

– Χαλαρώστε και διασκεδάστε!
Ποιος λέει ότι η διασκέδαση, η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά είναι απαγορευμένοι καρποί; Κάντε πράγματα μόνο για την ευχαρίστησή σας. Μην εφευρίσκετε συνέχεια πράγματα για να τακτοποιήσετε, και μείνετε και άπραγες για μία μέρα.

Επειδή ακριβώς είστε τελειομανείς, είναι πιθανόν ότι βρίσκεστε σε συνεχή κόντρα με τα μέλη της οικογένειάς σας! Τον σύντροφό σας ή τα παιδιά σας, Πρέπει οπωσδήποτε να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας και να καταφέρετε να μη σας αντιμετωπίζουν ως… βραχνά.

  • Μην πιέζετε πολύ τα παιδιά σας και σταματήστε να γκρινιάζετε συνέχεια στο σύντροφό σας, επειδη δεν κρέμασε το παντελόνι του.
  • Αναγνωρίστε τους το δικαίωμα που έχουν να μην είναι κάθε φορά συνεπείς σε ό,τι έχετε ζητήσει από αυτούς. Γίνετε πιο υπομονετική με τα ελλατώματά τους
  • Αντί να διαμαρτύρεστε, επαινέστε τους και ευχαριστήστε τους για τη βοήθεια που σας προσφέρουν εντός κι εκτός σπιτιού.
  • Δεχθείτε την κριτική τους και εξοικειωθείτε με την ευτυχία στα πρόσωπά τους. Χαμογελάστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε τα… στραβά μάτια, όταν κάτι σας ενοχλεί. Έτσι θα δώσετε και στους υπόλοιπους να καταλάβουν ότι κάνετε κι εσείς από την πλευρά μας μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξετε