Καταπολέμησε τις ναυτίες δημιουργώντας φυσικές «παστίλιες» από φρέσκο τζίντζερ, που μπορείς να πάρεις μαζί σου ακόμα και στο γραφείο.

Υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 ½ της κούπας τζίντζερ κομμένο σε κυβάκια
  • Μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφού έχεις ξεφλουδίσει και κόψει το τζίντζερ σε κύβους, τοποθέτησε τα κομμάτια σε ένα τηγάνι και κάλυψέ τα με αρκετό νερό.

Άφησε το τζίντζερ να βράσει στο τηγάνι για περίπου μια ώρα, και αν χρειαστεί προσέθεσε νερό ανά διαστήματα.

Στέγνωσε σε μια πετσέτα τους κύβους και ζύγισε την ποσότητα.

Ύστερα ξαναβάλε το τζίντζερ σε καθαρό τηγάνι και πρόσθεσε την ίδια ποσότητα ζάχαρης και δύο κουταλιές της σούπας νερό.

Άφησε το μείγμα για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήσε τη φωτιά και άφησε μερικά λεπτά ακόμα τις παστίλιες-τζίντζερ, μέχρι να επικαλυφθούν με τη ζάχαρη και να μοιάζουν «κρυσταλλωμένες».

Αν χρειαστεί πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη στο τηγάνι και ανακάτεψε το μείγμα.

Βάλε τις παστίλιες σε ένα καλά αποστειρωμένο βάζο και πάρε τις παντού μαζί σου.