Καλοκαίρι σημαίνει διασκέδαση, ήλιος και αρκετοί λόγοι να μπείτε στο αυτοκίνητό σας και να «αποδράσετε» από την καθημερινότητά σας σε κάποια πανέμορφη ελληνική παραλία.

Όταν έχεις μικρά παιδιά, το αυτοκίνητο θυμίζει περισσότερο ένα «αυτοκινούμενο σπίτι». Τους χειμερινούς μήνες αφήνουμε μέσα μία ομπρέλα κι ένα αδιάβροχο για την ξαφνική βροχή, μία κουβερτούλα για να σκεπάσουμε κάποιο παιδί, όταν θα το πάρει ο ύπνος στο κάθισμα. Το καλοκαίρι βγαίνουν αυτά. Τι πρέπει να έχετε μαζί σας; Διαβάστε τι λέει το mother.gr:


• ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ & ΚΑΠΕΛΟ

Οι ειδικοί όλη την ώρα «φωνάζουν» πόσο βλαβερός μπορεί να είναι ο ήλιος, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Επειδή δεν αρκεί να βάλουμε λίγο αντηλιακό πριν φύγουμε από το σπίτι και να μείνουμε έξω στον ήλιο όλη μέρα, καλό είναι να έχουμε την κρέμα μαζί μας.

Όσο για το καπέλο; Μάλλον δεν χρειάζονται εξηγήσεις.


• ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ

Τα μάτια των παιδιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και πολλά ξεκινούν να γκρινιάζουν, μόλις εκτεθούν σε έντονο ηλιακό φως. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, εκτός από τα δικά σας να έχετε μαζί σας και τα γυαλιά ηλίου των παιδιών.


• ΣΚΙΑΣΤΡΟ ΤΖΑΜΙΟΥ

Είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό για ένα παιδί να πέφτει συνεχώς ο ήλιος επάνω του, όση ώρα ταξιδεύετε. Αισθάνεται το κορμί του να «φλέγεται», δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και το μόνο, που κάνει, είναι να κλαίει. Αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις με ένα σκίαστρο στο τζάμι του. Πολλά έχουν και χαρούμενες παιδικές παραστάσεις.


• ΜΩΡΟΜΑΝΤHΛΑ

Χειμώνα καλοκαίρι μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Από το να σκουπίσετε τη λιωμένη σοκολάτα από το παγωτό, που έπεσε στο σορτσάκι του, μέχρι να του προσφέρετε λίγη δροσιά.


• ΨΥΓΕΙΑΚΙ & ΠΑΓΟΚΥΨΕΛΕΣ

Σας βοηθούν να κρατήσετε δροσερά ένα μπουκάλι νερό, λίγα φρούτα, έναν χυμό, ακόμα και το φαγητό του. Ιδανικό για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις. Υπάρχουν διάφορα είδη για όλα τα βαλάντια. Από ισοθερμικές τσάντες, ψυγειάκια από φελιζόλ, μέχρι προηγμένης τεχνολογίας ψυγεία, που λειτουργούν με ρεύμα από τη μπαταρία του αυτοκινήτου.


• ΟΜΠΡΕΛΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΨΑΘΕΣ & ΠΕΤΣΕΤΕΣ

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα. Ακόμα κι αν έχετε επιλέξει μία οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες, τα συγκεκριμένα σύνεργα θα σας φανούν σύνεργα, όταν το παιδί θα θέλει να παίζει με τα κουβαδάκια του στην άμμο.

Πρέπει να προσέχετε μόνο, όταν φυσάει, γιατί η ομπρέλα μπορεί να φύγει από τη θέση της και να γίνει… φονικό όπλο για τους γύρω σας.