Αποφασίσατε να κάνετε το μεγάλο βήμα; Να αλλάξετε για πάντα τη ζωή σας; Τέλεια! Έχετε μπροστά σας κάποιες φανταστικές στιγμές να ζήσετε, αλλά και πολλή αγωνία, πολλά ξενύχτια και πολύ άγχος. Διαβάστε, λοιπόν, τι είναι καλό, σύμφωνα με το mother.gr,  να κάνετε πριν αρχίσει να φουσκώνει η κοιλίτσα σας.

• ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ

Οι γιατροί επιμένουν ότι μία γυναίκα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο «ιδανικό» της βάρος, πριν από την εγκυμοσύνη, καθώς τόσο τα περιττά κιλά όσο και τα πολύ λίγα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και στην κύηση και στον τοκετό.

• ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ

Δεν περιμένετε από το mother.gr να σας πει ότι το αλκοόλ και το τσιγάρο προκαλούν προβλήματα σε μία εγκυμοσύνη. Ειδικά, όμως, το κάπνισμα θα ήταν πολύ καλύτερο να το κόψετε, πριν μείνετε έγκυος, από τη στιγμή που αποφασίσατε να τεκνοποιήσετε. Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν ότι όσες γυναίκες δεν καπνίζουν συλλαμβάνουν πιο εύκολα.

• ΤΑΞΙΔΙΑ

Σας αρέσει να ταξιδεύετε; Φτιάξτε βαλίτσες και… δρόμο! Με την κοιλιά… τούρλα ή με ένα βρέφος στην αγκαλιά τα ταξίδια είναι πιο δύσκολα και είναι δεδομένο ότι για πολλά χρόνια τα ταξίδια θα είναι τουλάχιστον διαφορετικά. Αφήστε που θα χαλαρώσετε, κάτι που κάνει τη σύλληψη πιο εύκολη.

• ΦΑΡΜΑΚΑ

Όσες γυναίκες υποφέρουν από κάποιο χρόνιο νόσημα και είναι αναγκασμένες να λαμβάνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, πρέπει να μιλήσουν με τον μαιευτήρα τους και να δουν, εάν μπορούν να τη συνεχίσουν ή όχι.

• ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

Ήρθε η ώρα να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον οδοντίατρό σας. Η στοματική υγιεινή είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα για μία εγκυμονούσα.

• ΒΑΨΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εάν είναι κάτι, που θα χρειαστεί να κάνετε τον επόμενο χρόνο, μην καθυστερήσετε. Όσο βιολογικά και… άκακα να είναι τα χρώματα, καλύτερα να μην εισπνέετε φρεσκοβαμμένους τοίχους. Και θα σας φτιάξει τη διάθεση!

• ΚΑΦΕΪΝΗ

Μία από τις ουσίες, που αντενδείκνυνται σε μία εγκυμοσύνη, είναι και η καφεΐνη. Επειδή, όμως, η ξαφνική αποχή σας από τον καφέ μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό, καλύτερα να ξεκινήσετε τη σταδιακή μείωση των καφέδων, που πίνετε μέσα στην ημέρα.

• ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Ακόμα και στην κώμη σας θα μπουν περιορισμοί άμα τη εμφανίση ενός μωρού. Οπότε κάντε τώρα τη μεγάλη αλλαγή, που έχετε κατά νου, χωρίς όμως να ξεχνάτε ότι κάποια πράγματα απαγορεύονται στις εγκύους.