Το παιδί σου τελευταία χρησιμοποιεί κακές λέξεις που δεν λέμε ποτέ στο σπίτι.  Εσύ πιστεύειες πως τις έχει ακούσει στο σχολείο. Πώς μπορείς να το σταματήσεις; Όταν της λες να σταματήσει να λέει τέτοια πράγματα, έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το govastileto.gr σου δείχνει τρόπους να το χειριστείς.

Αρχικά κάτσε και συζήτησε με την κόρη σου και προσπάθησε να της εξηγήσεις ήρεμα ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιεί κακές λέξεις και ότι υπάρχουν κανόνες και επιπτώσεις. Βέβαια πρέπει να ξέρεις οτι πολύ συχνά τα παιδιά χρησιμοποιούν λέξεις που ακούνε χωρίς να καταλαβαίνουν τι σημαίνουν. Αυτές μπορεί να τις έχει ακούσει είτε στο σχολείο είτε από το δρόμο καθώς περπατάτε μαζί ή ακόμα και από σένα σε στιγμή που δεν το κατάλαβες!

Μια καλή λύση είναι να μιλήσεις στον υπεύθυνο του σχολείου και να του εξηγήσεις την κατάσταση, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση εάν θίξει το θέμα στην επόμενη συνάντηση γονέων. Έτσι όλοι μαζί θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να μάθουν ποιες είναι σωστές λεξούλες και ποιες όχι.  Καλή τύχη!