Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που μας μεγάλωναν οι γονείς μας και τον τρόπο που μεγαλώνουμε εμείς τα παιδιά μας σήμερα. Καθώς η επιστήμη προχωρά, πολλές από τις παλιές συνήθειες έχουν αποδειχτεί όχι μόνο ξεπερασμένες, αλλά ακόμα και επικίνδυνες για τα παιδιά.

Αν λοιπόν επιμένετε σε κάποιες από αυτές, γιατί έτσι σας είπε η μαμά ή η πεθερά σας, καλό θα είναι να τις αλλάξετε άμεσα και να συμβουλεύεστε μόνο τον παιδίατρό σας:

Ύπνος μπρούμυτα: Μπορεί παλιότερα όλες οι μανούλες να έβαζαν τα μωράκια για ύπνο μπρούμυτα, όμως σήμερα οι παιδίατροι συστήνουν να τα βάζετε ανάσκελα, καθώς έτσι μειώνονται οι πιθανότητες για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Μεταφορά στα χέρια: Τα καθίσματα αυτοκινήτου ήταν άγνωστα στη χώρα μας για πολλά χρόνια, όπως δυστυχώς άγνωστη ήταν και η χρήση της ζώνης στους ενήλικες. Όμως όλα τα μωρά πρέπει, όταν είναι στο αυτοκίνητο, να είναι δεμένα με ασφάλεια στο παιδικό καθισματακι. Επίσης συμφώνα με τις τελευταίες οδηγίες, θα πρέπει το κάθισμα να κοιτάζει ανάποδα μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

Ρυζάλευρο στο βραδινό γάλα: Παλαιότερα πίστευαν ότι προσθέτοντας ρυζάλευρο στο βραδινό γάλα από το 2ο ή 3ο μήνα το μωρό θα χόρταινε και έτσι δε θα ξυπνούσε τη νύχτα. Ωστόσο σήμερα οι παιδίατροι προτείνουν η εισαγωγή οποιασδήποτε στερεάς τροφής να γίνεται κατά τον 6ο μήνα, καθώς μέχρι τότε το γάλα είναι αρκετό.

Οδοντοφυΐα και πυρετός: Όταν τα παιδιά βγάζουν δόντια εμφανίζουν διάφορα συμπτώματα όπως πόνο, σιελόρροια, απώλεια όρεξης κλπ. Κάποια παιδάκια μπορεί να κάνουν και λίγα δέκατα. Ωστόσο ο πολύ υψηλός πυρετός, σε αντίθεση με ό,τι πίστευαν παλαιοτέρα, δεν είναι σύμπτωμα οδοντοφυΐας και γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρό σας.

Πηγή: mother.gr