Κάποιες φορές γίνονται λάθη από τους γονείς στην ανατροφή του παιδιού εξαιτίας της αγάπης του για εκείνο. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τα κυριότερα για να μην τα επαναλάβετε στο μέλλον:

  • Το πρώτο και κλασικό λάθος που κάνουν από την αγάπη τους αρκετοί γονείς είναι να μη χαλάνε χατίρι στα παιδιά τους. Ό,τι κι αν ζητήσουν τους το πραγματοποιούν, ακόμα κι αν ο/η σύντροφός τους διαφωνεί ευθέως.
  • Όταν πρέπει, να επισημαίνετε στο παιδί τα λάθη του. Όχι με τη μορφή επίπληξης και τιμωρίας, αλλά με παιδαγωγικά ορθούς τρόπους. Το ζητούμενο είναι να το μεγαλώσετε σωστά και όχι να γίνει κακομαθημένο επειδή του έχετε δώσει άθελά σας την εντύπωση ότι τα κάνει όλα σωστά.
  • Μάθετε στο παιδί να διεκδικεί αυτά που θέλει στη ζωή του, αντί να του τα δίνετε όλα έτοιμα και να θεωρεί ότι οι πάντες ζουν και αναπνέουν για να το υπηρετούν.
  • Να του δίνετε πάντα όσα χρήματα έχει πραγματικά ανάγκη για να εκτιμήσει την αξία τους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνει ακόρεστο και θα τα σκορπάει ακαταλόγιστα, μη θέλοντας να στερηθεί το παραμικρό.
  • Τέλος, θα πρέπει να του δώσετε να καταλάβει ότι γενικά έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Κανένας άνθρωπος δε διεκδικεί μόνο, αλλά προσφέρει κιόλας, κάνοντας πολλές φορές πράγματα που μπορεί να μην είναι ευχάριστα για εκείνον

Πηγή: mother.gr