Αν είστε έγκυος, ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξετε αυτές τις μέρες για να περάσετε υπέροχα τα Χριστούγεννα φροντίζοντας τον εαυτό σας, αλλά και το μωράκι που θα φέρετε στον κόσμο:
  • Αποφύγετε το πολύ φαγητό: Σαφώς και θα γευτείτε τις λιχουδιές των Χριστουγέννων, αλλά με μέτρο και σύνεση. Μην υποκύπτετε στα γλυκά, που θα σας φορτώσουν με περιττά κιλά και προσέξτε οι τροφές που καταναλώνετε να μην είναι επικίνδυνες (π.χ. ωμα αυγά, σούσι, μπλε τυριά κλπ). Επίσης, τρώτε πάντα μικρές ποσότητες για να αποφύγετε καούρες και δυσπεψία και μην πίνετε αλκοόλ.
  • Αποφύγετε τα μέρη με πολύ κόσμο: Ίσως είναι λίγο οξύμωρο αυτό που σας λέμε, αφού αυτές τις μέρες όλοι θέλουν να βγουν και να διασκεδάσουν. Σκεφτείτε όμως ότι όπου υπάρχει πολυκοσμία, υπάρχουν και ιώσεις και σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να κολλήσετε.
  • Αποφύγετε τα μέρη με τσιγάρο: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνετε παθητική καπνίστρια και να θέσετε σε κίνδυνο εσάς και το μωρό σας.
  • Φροντίστε να ξεκουράζεστε: Ανάμεσα στα ψώνια στα μαγαζιά, τις προσκλήσεις σε φιλικά σπίτια και τις άλλες δραστηριότητες, φροντίστε να βρίσκετε κάθε μέρα χρόνο για να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε επαρκώς. Και αν δε νιώθετε ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε όλες τις υποχρεώσεις, αρνηθείτε ευγενικά και δε θα σας παρεξηγήσει κανείς.
  • Προσοχή στα μικροατυχήματα: Μην ανεβαίνετε σε καρέκλες και σκάλες για να στολίσετε το σπίτι σας και ζητήστε από κάποιον άλλον να σας βοηθήσει ή να κουβαλήσει τις κούτες με τα στολίδια.

Πηγή: mother.gr