Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή πολλών και ιδιαίτερα των παιδιών.

Είναι, άλλωστε, η εποχή της ανεμελιάς, της ξεγνοιασιάς και του ατελείωτου παιχνιδιού, αφού δεν υπάρχουν και οι σχολικές υποχρεώσεις.

Ωστόσο, το καλοκαίρι κρύβει και κάποιους κινδύνους για τα παιδιά και οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικού.

Δείτε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί:

Ο ήλιος

Ο καυτός ήλιος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο παιδί, ειδικά όταν είναι εκτεθειμένο σε αυτόν, όπως για παράδειγμα στη θάλασσα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάτε να βάζετε στο παιδί αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παραλία ή πριν βγει έξω για παιχνίδι. Επίσης για ακόμα καλύτερη προστασία, να του φοράτε το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου.

Υψηλές θερμοκρασίες

Σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε το παιδί όσο το δυνατόν περισσότερο στη σκιά και δίνετέ του συχνά να πιει νερό. Αποφύγετε τις βόλτες τις ημέρες του καύσωνα και αν έχετε κλιματιστικό, μην το παρακάνετε γιατί οι απότομες αλλαγές τις θερμοκρασίας είναι εξίσου επικίνδυνες για την υγεία του.

Η παραλία

Είναι το αγαπημένο μέρος μικρών και μεγάλων το καλοκαίρι, όπου περνάμε σε αυτήν ώρες πολλές. Ωστόσο και εδώ χρειάζεται προσοχή και μάλιστα μεγάλη. Χωρίς την απαραίτητη προσοχή, τόσο τα παιχνίδια στην άμμο, όσο και η θάλασσα είναι επικίνδυνα για ένα παιδί.

Η παιδική χαρά

Ακόμα και στο πάρκο ή την παιδική χαρά που θα το πάτε για να παίξει, κρύβονται κίνδυνοι. Ειδικά για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Γι’ αυτό ξηγήστε στο παιδί ότι είναι σημαντικό να παίζει προσεκτικά για να μη χτυπήσει αλλά και να αποφεύγει να τρέχει και να παίζει κοντά σε αιχμηρά αντικείμενα.

Επίσης και τώρα με τον κορωνοϊό, μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας αντισηπτικό, μαντιλάκια και το δικό του μπουκαλάκι με νερό για να μην πίνει νερό από κοινόχρηστη βρύση.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!