Και ποιος δεν αγαπά τη θάλασσα; Τη γαλήνη της, την ηρεμία της, το βαθύ της γαλάζιο; Ξέρετε όμως γιατί η θάλασσα τραβά τόσο τα παιδιά μας; Γιατί τους προσφέρει άπειρα ψυχικά οφέλη!

Η θάλασσα κάνει καλό, λέγανε παλιά. Και σωστά μιλούσαν οι γιαγιάδες μας. Όχι γιατί δεν ήξεραν καν τι θα πει πισίνα, αλλά γιατί όντως η θάλασσα και η επαφή μαζί της προσφέρει στα παιδιά μας ψυχικά οφέλη:

1.Τα βοηθάει να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους:

Βάζουν φαντασία, καταστρώνουν ιστορίες, απασχολούνται δημιουργικά, κατακτούν δεξιότητες και παρατηρούν τον κόσμο γύρω τους. Ναι, όλα αυτά με το παιχνίδι στη θάλασσα!

2.Κάνει καλό στην υγεία τους:

Τόσο ο ήλιος με τη βιταμίνη D, όσο και το θαλασσινό νερό με τα ωφέλιμα συστατικά του συντελούν στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών.

3.Τους χαρίζει την αίσθηση της ελευθερίας:

Ελάχιστα ρούχα, πολύ παιχνίδι, μακροβούτια, φίλοι, γέλια, φουσκωτά στρώματα, βόλτα με τη βάρκα… Καλοκαιρινές αναμνήσεις χωρίς πρέπει και μη.

4.Τους προσφέρει ηρεμία:

Αυτό δεν θα το έλεγε κάποιος που έχει έρθει στην παραλία και σκάμε δίπλα του εμείς με τα παιδάκια μας. Οκ. Σίγουρα όμως τα παιδιά ηρεμούν, και σε αυτό συντελεί και η δική μας ηρεμία, όχι μόνο η θάλασσα.

5.Νέοι φίλοι από το πουθενά

Εκεί που τα αφήνεις να σκάψουν στην άμμο, από δυο γίνονται στη στιγμή τρεις και τέσσερις και πέντε. Μια υπέροχη παρέα παιδιών που γνωρίστηκε εκεί, πάνω στην άμμο! Πόσο ιδανικός τόπος για νέες γνωριμίες!