Θα πίστευες ποτέ πως ένα πολύ συγκεκριμένο ζώδιο τείνει να είναι πιο έξυπνο από τα υπόλοιπα; Πριν βιαστείς να απορρίψεις τη συγκεκριμένη άποψη, αξίζει να αναφερθεί πως το εύρημα αυτό δεν έχει να κάνει με την αστρολογία, μα καθαρά με τον μήνα που γεννήθηκες και τις επιστημονικές έρευνες που αφορούν σ’ αυτόν.

Η έρευνα έλαβε χώρα με στοιχεία περισσότερων από 1,2 εκατομμυρίων μαθητών (ηλικίας μεταξύ 6 και 15 ετών) των δημόσιων σχολείων της Φλόριντα, των οποίων η γνωστική ανάπτυξη αναλύθηκε λεπτομερώς σε συνδυασμό βέβαια με την οικονομική άνεση της οικογενείας τους, τη μητρική εκπαίδευση αλλά και την εθνικότητά τους.

Παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου, μιας και ένα παιδί με μορφωμένους γονείς οι οποίοι έχουν και την οικονομική άνεση να το βοηθήσουν να εξελιχθεί, έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τους στόχους του.

Γι’ αυτό και όλα αυτά συνυπολογίστηκαν, προκειμένου τα αποτελέσματα να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά γίνεται.

Από την ανάλυση αυτών, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μαθητές που είχαν γεννηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο είχαν την τάση να πετυχαίνουν υψηλότερους βαθμούς και τελικό μέσο όρο βαθμολογίας σε όλα τους τα μαθήματα, σε σχέση με εκείνους που γεννήθηκαν οποιονδήποτε άλλο μήνα του έτους.

Το πόσο τυχαίο είναι αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσες ασχολούνται με την αστρολογία μπορούν απλά να συγκρατήσουν στη μνήμη τους πως τα παιδιά που είναι Παρθένοι στο ζώδιο ίσως αποδειχθούν λιγάκι πιο έξυπνα στην πορεία…