Σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντριών διοργανώνει το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, προκειμένουν όσες γυναίκες επιθυμούν να εκπαιδευτούν για να δώσουν την πολύτιμη βοήθειά τους.

Δες μερικές από τις πληροφορίες για τον εθελοντισμό στο Άλμα Ζωής που μπορεί να σου φανούν σημαντικές:


Γιατί να εκπαιδευτώ;

Μέσα από την εκπαίδευση έχοντας βασικότερο εργαλείο την εμπειρία μου, θα συζητήσω θέματα που αφορούν τον φόβο της μετάστασης, τα συναισθήματα που προκύπτουν από την αλλαγή της σωματικής εικόνας, τον φόβο για την επάρκεια στις απαιτήσεις της οικογένειας ή και της επαγγελματικής απασχόλησης, τον τρόπο ενημέρωσης των παιδιών ή των γονέων καθώς και πρακτικές πληροφορίες για θέματα που πιθανόν με απασχολούν.

Σε όλες αυτές τις ενότητες των θεμάτων, κάθε φορά θα αναπτύσσεται η οριοθέτηση του ρόλου μου σαν εθελόντρια. Ώστε πάντα να προσφέρω αυτό που μπορώ, χωρίς να υπερβαίνω το ρόλο μου κάνοντας κάτι που δεν θέλω/μπορώ και μαθαίνοντας να παραπέμπω σωστά. Σε κάθε συνάντηση με τη κοινωνική λειτουργό θα μου γίνεται σαφές πως συμμετέχοντας στο σεμινάριο της εκπαίδευσης έχω πρώτα να κερδίσω εγώ και μετά να μεταφέρω το κέρδος από την εμπειρία μου και σε γυναίκες που το χρειάζονται, καθαρά μέσα από την εικόνα μου και την κοινή εμπειρία.


Πού θα φανώ χρήσιμη;

Στο Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, σχεδόν όλα τα προγράμματα υλοποιούνται από τις εθελόντριες. Οι εθελόντριες αποτελούν τα μοναδικά πρότυπα ποιοτικής επαναδραστηριοποίησης και είναι αυτές που με την εικόνα τους και μόνο προβάλλουν την υγεία και τη χαρά σε κάθε γυναίκα που νοσεί και σε κάθε γυναίκα στο γενικότερο πληθυσμό.


Μερικές από τις αρμοδιότητες που μπορείς να έχεις ως εθελόντρια στο Άλμα Ζωής είναι
:

1) Συμμετοχή στην ομάδα στήριξης των γυναικών που νοσούν

2) Συμμετοχή στην οργάνωση προγράμματος στα γραφεία του Συλλόγου (βάρδιες) και στις εκστρατείες ενημέρωσης

3) Συμμετοχή στην ομάδα για τα έντυπα και το ειδικό υλικό προγράμματος

4) Συμμετοχή στην ομάδα για τις εκδηλώσεις (κοινωνικές, ψυχαγωγικές, π.χ. απονομή ταυτοτήτων, πρωτοχρονιάτικη πίτα κ.λ.π.

5) Συμμετοχή στην ομάδα για τη φροντίδα του χώρου μας

6) Συμμετοχή στην ομάδα για για την ιστοσελίδα, social media κτλ

7) Συμμετοχή στην ομάδα των Προγραμμάτων για τη Πρόληψη Έγκαιρη Διάγνωση

Το σεμινάριο εκπαίδευσης είναι βιωματικού χαρακτήρα και διαρκεί 10 τρίωρες συναντήσεις από τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ συντονίζεται από την κοινωνική λειτουργό και ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου. 

Δήλωσε τη συμμετοχή σου και έλα σε επαφή με το Άλμα Ζωής στο 2310 28 51 81 και στο info@almazoisthes.gr για περισσότερες πληροφορίες.