Εάν ιδρώνετε περισσότερο στην εγκυμοσύνη, μην ανησυχείτε. Αν και είναι ενοχλητικό και άβολο, αυτό είναι ένα απολύτως φυσιολογικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Συμβαίνει επειδή η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται ελαφρώς ενώ κυοφορείται το μωρό σας λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως ορμονικές αλλαγές, αύξηση βάρους και αυξημένος όγκος αίματος. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε ανακούφιση!

  • Πίνετε περισσότερο νερό

Το να βεβαιωθείτε ότι είστε επαρκώς ενυδατωμένη είναι ένας εύκολος τρόπος για να καταπολεμήσετε την υπερβολική εφίδρωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση δροσερών υγρών βοηθά στην εσωτερική ψύξη του σώματος, κάτι που βοηθά στη διακοπή της εφίδρωσης.

Είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε στην εγκυμοσύνη επειδή το σώμα χρειάζεται περισσότερα υγρά από το κανονικό για να διατηρήσει το αναπτυσσόμενο έμβρυο και να αυξήσει την παροχή αίματος. Επομένως, το να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε αρκετό νερό είναι σημαντικό στην εγκυμοσύνη είτε ιδρώνετε πολύ είτε όχι.

  • Άσκηση

Μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει υπερβολική δραστηριότητα, ειδικά εάν δεν αισθάνεστε καλά από υπερθέρμανση. 

  • Σωστά υφάσματα

Η επιλογή ρούχων από ελαφρύ, αναπνεύσιμο ύφασμα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της εφίδρωσης. Τα φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι είναι συχνά μια καλή επιλογή.

  • Πιο συχνά ντους

Το να περιβάλλετε το σώμα σας με δροσερό νερό είναι ένας γρήγορος τρόπος για να δροσιστείτε και να σταματήσετε την εφίδρωση. 

Τι να αποφεύγετε:
Υπάρχουν ορισμένα είδη τροφών και ποτών που μπορεί να εντείνουν την εφίδρωση και να σας κάνουν να ιδρώνετε περισσότερο. Αυτά περιλαμβάνουν:
Αλμυρά τρόφιμα
Πικάντικα φαγητά
Επεξεργασμένες τροφές
Αλκοολούχα ποτά
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
Ροφήματα με καφεΐνη
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!