Οι οικογενειακές δραστηριότητες που μετατρέπονται σε παραδόσεις μπορεί να είναι ένας εύκολος και ουσιαστικός τρόπος για να πάρετε μια «ανάσα» κατά τη διάρκεια της βιασύνης και να επανασυνδεθείτε ως οικογένεια. Ας δούμε κάποιες δραστηριότητες που μπορείτε να μετατρέψετε σε παραδόσεις για να ενισχύσετε τους οικογενειακούς δεσμούς:

Κάντε μια πεζοπορία στη φθινοπωρινή φύση

Εάν ζείτε στην επαρχία, βγείτε για μια βόλτα με τα παιδιά και μαζέψτε μία σακούλα από τα αγαπημένα τους φρούτα – μήλα, αχλάδια, ρόδια, πορτοκάλια.. Η ποικιλία αυτή την εποχή είναι μεγάλη. Επιστρέφοντας σπίτι, φτιάξτε παρέα μαρμελάδα ή πίτα. Ολοκληρώστε την εξόρμησή σας στη φύση, πίνοντας χυμό από εποχικά φρούτα και τρώγοντας σοκολατένια ντόνατς.

Φτιάξτε φθινοπωρινές λιχουδιές

Ζεστός χυμός μήλου με κανέλα, κολοκυθόψωμο, ζεστή χορτόσουπα… Φτιάξτε μαζί με το παιδί εποχικές λιχουδιές κι αφήστε τις φθινοπωρινές μυρωδιές να πλημμυρίσουν το σπίτι. Εάν το σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς σας διαθέτει κατεψυγμένη ζύμη, μπορείτε να ψήσετε ακόμη και ψωμί. Ή βρείτε μια εύκολη συνταγή που δεν θέλει πολύ ζύμωμα και φτιάξτε τα δικά σας κουλουράκια.

Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο οικογενειακής ευγνωμοσύνης

Ζητείστε απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας να σχολιάσουν γιατί πράγμα στην οικογενειακή σας ζωή ήταν ευγνώμονες αυτή την εβδομάδα. Την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, διαβάστε το ημερολόγιο δυνατά. Θα εμπνευστείτε τόσο πολύ, που θα κρατήσετε το ημερολόγιο ζωντανό όλο το χρόνο. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό κάνει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες πιο ευτυχισμένους.

Κι αυτός, πραγματικά, είναι ο λόγος για τις οικογενειακές παραδόσεις. Μας δίνουν νόημα, κάτι που είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη. Κι όταν οι ανάγκες μας ικανοποιούνται, είμαστε πιο ευτυχισμένοι!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!