Το παιδί μας έφτιαξε λογαριασμό στο facebook. Η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να κάνεις κ συ έναν λογαριασμό με σκοπό να έχεις πρόσβαση και να ελέγχεις τα πάντα. Μην πανικοβάλλεσαι, δεν είσαι η μόνη. Είμαστε πολλές και το αποδεικνύει και η παρακάτω έρευνα.

Νέα έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, απέδειξε ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι γονείς που ενώ παλαιότερα δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τώρα πια γίνονται ολοένα και πιο δραστήριοι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το μισό ποσοστό των γονέων δημιούργησε δικό του προφίλ μόνο για να ελέγχει τη δραστηριότητα του παιδιού του. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι το 43% των γονιών, ελέγχουν το προφίλ και το λογαριασμό των παιδιών τους, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.Τους ενδιαφέρει να δούνε τι γράφουν στην «κατάστασή» τους (status), ποιος έγινε φίλος τους, τι τους γράψανε στον «τοίχο» τους (wall) και ποιες φωτογραφίες έχουν βάλει τα παιδιά τους.

Επιπλέον, το 2012 μία αντίστοιχη έρευνα και πάλι στις ΗΠΑ, έδειξε ότι το 72% των μαμάδων έχουν φτιάξει προφίλ στο facebook ενώ από αυτές ένα ποσοστό 92% έχει τα παιδιά τους σαν φίλους.

Το facebook, είναι ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο θεωρητικά, για να δημιουργήσεις λογαριασμό πρέπει να είσαι πάνω από 18. Πρακτικά όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Λογαριασμό στο δημοφιλές αυτό δίκτυο, έχουν πάνω 7,5 εκατομμύρια παιδιά τα οποία είναι ηλικία κάτω των 13 ετών.

Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και το ξέρουμε από πρώτο χέρι! Και τώρα είναι η στιγμή που θα ξεστομίσεις και συ τη φράση που άκουγες από μικρή από τη μαμά και τη γιαγιά σου: «Όταν θα γίνεις μάνα θα καταλάβεις».

Ψεύτικοι λογαριασμοί και ψεύτικοι χρήστες που αποπλανούν παιδιά και νέους. Τώρα θα μου πεις ότι θα καταντήσουμε μανιακές. Και επίσης θα μου πεις ότι τα παιδιά είναι πολύ πιθανό και φυσιολογικό να ενοχλούνται από το γεγονός ότι οι γονείς τους έχουν facebook.

Μην ξεχάσεις ποτέ: πάντα με διακριτικότητα! Διότι νιώθει τόσο ότι τον παρακολουθείς, όσο και ότι επιβλέπεις ότι τύπου σχόλιο γίνεται στο προφίλ του.

Γι αυτό και πρέπει να αποκτήσεις τέτοια σχέση με το παιδί σου που να επιτρέπεται η μεταξύ σας κουβέντα σε όλα τα επίπεδα και έτσι θα μπορείς και συ να «κινείσαι» στο χώρο του. Η εμπιστοσύνη παίζει το σημαντικότερο ρόλο σε μια τέτοια σχέση και έτσι θα τα μαθαίνεις όλα με το δικό σου μοναδικό και πάντα διακριτικό τρόπο!