Ίσως δεν πρέπει να είστε τόσο σκληροί, όταν ανακαλύπτετε τα ψέματα που λένε τα παιδιά σας αφού σύμφωνα με νέα μελέτη τα παιδιά που λένε ψέματα, έχουν καλή μνήμη.

Στην μελέτη – που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Experimental Child Psychology – συμμετείχαν περισσότεροι από 100 παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω που είχαν την ευκαιρία να «κλέψουν» σε ένα παιχνίδι trivia και στη συνέχεια να πουν ψέματα για την ενέργειά τους, ενώ μια κρυφή κάμερα τα κατέγραφε.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είπαν ψέματα, είχαν καλύτερες επιδόσεις στο τεστ λεκτικής μνήμης στο οποίο υποβλήθηκαν.  Ο λόγος που διακρίθηκαν σε αυτό το είδος της μνήμης είναι επειδή έπρεπε να βάλουν μπόλικη φαντασία και να πουν πολλές προφορικές πληροφορίες για να «καλύψουν» το ψέμα τους. Δεν ανησύχησαν καθόλου για το γεγονός ότι δεν θυμόντουσαν τις εικόνες!

«Μπορεί λοιπόν οι γονείς να θυμώνουν όταν ανακαλύπτουν ότι τα παιδιά τους λένε ψέματα, φαίνεται όμως πώς αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά γίνονται όλο και καλύτερα στην σκέψη και έχουν καλές δεξιότητες μνήμης» αναφέρει η ψυχολόγος Δρ Helena Hoicka στο BBC.

Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα της μελέτης; Μόνο το 25% των παιδιών προσπάθησαν να «κλέψουν.» Αυτό είναι καλή είδηση για όσους γονείς θέλουν να μεγαλώσουν τίμια παιδιά αλλά ένα πλήγμα για όσους από εμάς ελπίζουν ότι τα παιδιά θα γίνουν πιο έξυπνα λέγοντας μερικά ψεματάκια!