Σύμφωνα με τις έρευνες το τραμπολίνο είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι και έχουν σημειωθεί πολλοί τραυματισμοί παιδιών καθώς το χρησιμοποιούν για να διασκεδάσουν.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής ανέφεραν σε μία έκθεσή τους ότι το τραμπολίνο μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, καθώς εκτιμούν ότι μόνο στις ΗΠΑ, τραυματίζονται κάθε χρόνο περίπου 98.000 άτομα μεταξύ τους και πολλά μικρά παιδιά εξαιτίας της χρήσης του. 
Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν στο τραμπολίνο, γιατί οι περισσότεροι τραυματισμοί σημειώνονται επάνω σε αυτό. Τα πρόσφατα στοιχεία, μάλιστα, δείχνουν ότι η τοποθέτηση διχτυού γύρω από το τραμπολίνο δεν μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού», δήλωσε η Δρ. Μισέλ ΛαΜποτζ, μία από τους συγγραφείς της νέας έκθεσης της Ακαδημίας.
Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν όταν επάνω στο τραμπολίνο βρίσκονται περισσότερα από ένα άτομα, ενώ η ομάδα του πιο «υψηλού κινδύνου» φαίνεται να αφορά τα παιδιά κάτω των 5 ετών, καθώς αντιμετωπίζουν αυξημένες πιθανότητες να τραυματιστούν σοβαρά. 
Οι Άγγλοι ερευνητές υποστηρίζουν πως το τραμπολίνο μπορεί να αποτελέσει μια πολύ διασκεδαστική ενασχόληση, η οποία γυμνάζει συγχρόνως το σώμα, με την προϋπόθεση να ακολουθούνται κάποιοι απλοί κανόνες. Για παράδειγμα, το τραμπολίνο είναι σωστό να τοποθετείται επάνω σε μια μαλακή επιφάνεια, όπως είναι το γρασίδι, και όχι σε σκληρή, όπως είναι το μπετόν. Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, να μπαίνει γύρω από το τραμπολίνο δίχτυ ασφαλείας και να υπάρχει πάντα επίβλεψη ενηλίκου όταν παίζουν επάνω σε αυτό παιδιά.