Αν κάποιος μπορούσε να απαριθμήσει τους φόβους μιας μανούλας σε ό, τι αφορά το παιδί, σίγουρα θα ήταν πολυάριθμοι. Δείτε τους πιο κλασικούς, στους οποίους πολλές από εμάς θα αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας… 

«Άραγε το μεγαλώνουμε σωστά;»

Λίγο η απειρία, λίγο η υψηλή αίσθηση καθήκοντος, δεν αφήνουν σε ησυχία τη μανούλα. Ένα θέμα που σίγουρα συζητάει συχνά με το σύντροφό της, όμως μόνο οι απαντήσεις μέσα από την ίδια τη ζωή του παιδιού θα την καθησυχάσουν κάπως σε βάθος χρόνου.

«Θα πάνε όλα καλά και σήμερα στο σχολείο;»

Μια κλασική ανησυχία κάθε μανούλας, είτε αυτή περιλαμβάνει τη σωματική ασφάλεια του παιδιού, είτε αυτή αφορά τις επιδόσεις του και τη γενικότερη συμπεριφορά του.  

«Είναι αποδεκτό από άλλα παιδάκια;»

Όσο και ντροπαλό να είναι το παιδί, πάντα η μαμά του θα ανησυχεί αν χαίρει της εκτίμησης των λίγων παιδιών που εκείνο έχει επιλέξει να έχει στη ζωή του. Ούτε να σκέφτεται δε θέλει το ενδεχόμενο να νιώθει παραγκωνισμένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχοσύνθεσή του.

«Τι θα σπουδάσει/Με τι θα ασχοληθεί επαγγελματικά στο μέλλον;»

Σίγουρα δε μιλάμε για μια από τις πρώιμες ανησυχίες της, αλλά για κάποια που όλο και γιγαντώνεται μέσα της όσο το παιδί μεγαλώνει. Είναι και η εποχή τέτοια, που το άγχος της στο συγκεκριμένο θέμα πολλαπλασιάζεται.

«Άραγε νιώθει όμορφα μέσα του;»

Αυτή μπορεί να είναι μια απλή, καθημερινή απορία της, αλλά και γενικότερη ανησυχία που σχετίζεται με τη γενικότερη συναισθηματική και ψυχολογική κατάστασή του. Μια ουσιώδης επικοινωνία μαζί του, που μεταφράζεται σε τακτικές και ειλικρινείς συζητήσεις σίγουρα δίνουν μια κάποια λύση.

Πηγή: mother.gr