· Σήμερα, η Barbie – η κούκλα με τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα στην αγορά – ανακοινώνει τη νέα σειρά Barbie Fashionistas με μοναδικά looks.

· Η σειρά περιλαμβάνει μια κούκλα χωρίς μαλλιά, μια Barbie με λεύκη, μια κούκλα με χρυσό προσθετικό μέλος, τον Ken με μακριά μαλλιά και τον πρώτο κοκκινομάλλη Ken.

· Οι νέες κούκλες εντάσσονται στις 170+ κούκλες που από το 2015 στοχεύουν να καταρρίψουν τα στερεότυπα απέναντι στη διαφορετικότητα.

Η σειρά Barbie Fashionistas που προάγει το σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα προσφέρει στα κορίτσια μια μεγάλη γκάμα σε κούκλες, με πολλές αποχρώσεις δέρματος, χρώματα ματιών & μαλλιών, διαφορετικούς σωματότυπους και μοδάτα σύνολα και αξεσουάρ για να επιλέξουν. Μέσα από αυτή τη σειρά, η Barbie ενισχύει την αυτοπεποίθηση των κοριτσιών και τα εμπνέει να βρουν την κούκλα που τους ταιριάζει. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η σειρά έχει εξελιχθεί ώστε να αντιπροσωπεύει περισσότερο τα κορίτσια εισάγοντας 170+ νέα looks:

· Περισσότερα χρώματα δέρματος, μαλλιών και υφές, χρώματα ματιών και σχήματα προσώπου.

· Διαφορετικότητα στον σωματότυπο, που περιλαμβάνει ψηλό, μικροκαμωμένο και με καμπύλες.

· Κούκλες με αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένης της κούκλας με προσθετικό μέλος και της κούκλας με αναπηρικό αμαξίδιο και ράμπα.

· Νέο Ken, με πολλά χρώματα δέρματος & διάφορους σωματότυπους, χρώματα στα μάτια και διαφορετικά χτενίσματα.

· Η Mattel προσφέρει πλέον κούκλες Barbie με 5 σωματότυπους, 22 χρώματα δέρματος, 76 χτενίσματα, 94 χρώματα μαλλιών και 13 χρώματα ματιών. Οι κούκλες Ken κυκλοφορούν σε 4 σωματότυπους, 18 χτενίσματα, 13 χρώματα δέρματος, 9 χρώματα ματιών και 22 χρώματα μαλλιών.

Το 2020, η Barbie συνεχίζει να προάγει το σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα ανά τον κόσμο προβάλλοντας μια πολυδιάστατη άποψη για την ομορφιά και τη μόδα προσθέτοντας στη σειρά:

· Μια κούκλα χωρίς μαλλιά Θέλοντας να αναδείξει τις τάσεις των μαλλιών από την πασαρέλα μέχρι την καθημερινότητα. Αν ένα κορίτσι αντιμετωπίζει πρόβλημα απώλειας μαλλιών, μπορεί να «δει» τον εαυτό του μέσα από αυτή την κούκλα.

· Μια κούκλα με πιο σκούρο τόνο δέρματος που χρησιμοποιεί χρυσό προσθετικό μέλος Το 2019, η Barbie κυκλοφόρησε κούκλες που παρουσιάζουν μόνιμες αναπηρίες. Στη σειρά συμπεριλαμβανόταν μια κούκλα με προσθετικό μέλος, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον 12χρονο Jordan Reeves τότε, που είχε σαν αποστολή να βρει δημιουργικούς τρόπους που βοηθούν τα παιδιά με αναπηρίες να ανακαλύψουν μια εμπειρία παιχνιδιού που θα τους αντιπροσωπεύει. Φέτος,

έχουμε διευρύνει τη σειρά συμπεριλαμβάνοντας μια δεύτερη κούκλα με έναν πιο σκούρο τόνο δέρματος που έχει προσθετικό μέλος.

· Μια κούκλα Barbie με λεύκη

Καθώς συνεχίζουμε να επαναπροσδιορίζουμε τι σημαίνει να είσαι «Barbie» ή να μοιάζεις με «Barbie», δημιουργήσαμε στη βασική σειρά Fashionistas μια κούκλα με λεύκη ώστε να προτρέψουμε τα κορίτσια να παίξουν ακόμα περισσότερο με ανθρώπους γύρω τους. Για να σχεδιαστεί αυτή η κούκλα, η Mattel συνεργάστηκε με έναν δερματολόγο ώστε να εξασφαλίσει ότι η λεύκη στην Barbie παρουσιάζεται σωστά. Πέρσι, αναρτήθηκε στη σελίδα της Barbie στο Instagram @BarbieStyle, το πρωτότυπο της κούκλας και έγινε το post με τα περισσότερα like της σελίδας.

· Ο Ken με μακριά μαλλιά

Το νέο στυλ του Ken είναι το πρώτο στη σειρά Fashionistas και διαφέρει από την αρχική εμφάνιση με τα ράστα.

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και Global Head of Doll της Barbie δήλωσε, «Είμαστε υπερήφανοι που η Barbie διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά από κούκλες με διαφορετικότητα στην αγορά και συνεχίζει να εξελίσσεται εμπνέοντας τα κορίτσια να καταρρίψουν στερεότυπα που αφορούν στη διαφορετικότητα. Η δέσμευσή μας για ένα καλύτερο κόσμο δημιουργεί μια ισχυρή συζήτηση και γνωρίζουμε ότι οι προσπάθειές μας αποτυπώνονται σε οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και η κατηγορία Barbie Fashionistas σε διψήφια νούμερα το 2019.»

Οι προσπάθειες της Barbie για την προβολή και την ένταξη της διαφορετικότητας αναγνωρίζονται. Οι 7 από τις 10 σε υψηλότερες πωλήσεις κούκλες ήταν κούκλες με διαφορετικότητα, συμπεριλαμβανομένης της κούκλας που χρησιμοποιεί το αναπηρικό αμαξίδιο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, και οι δύο κούκλες Barbie με αναπηρικό αμαξίδιο ήταν οι #1 και #2 Fashionistas σε πωλήσεις, ενώ παγκοσμίως, η #1 Fashionistas σε πωλήσεις του 2019 ήταν μια Barbie με σκούρο τόνο δέρματος, άφρο μαλλιά και καμπύλες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!