Η περίοδος ανάρρωσης μετά τη γέννα με καισαρική έχει τις δυσκολίες της, με δεδομένο ότι η γυναίκα ουσιαστικά έχει υποστεί χειρουργική επέμβαση. Το mother.gr προτείνει λύσεις για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας το συγκεκριμένο διάστημα.

Αν σκοπεύετε να θηλάσετε το μωρό σας, πρέπει να έχει προηγηθεί συνεννόηση με το γιατρό σας αναφορικά με το είδος αναισθησίας που θα σας χορηγήσει στον τοκετό. Για το συγκεκριμένο κομμάτι, καλό είναι να προτιμήσετε την επισκληρίδιο.

Υπό νορμάλ συνθήκες, ο μέσος χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο μιας γυναίκας που γέννησε με καισαρική είναι, σύμφωνα με το mother.gr, 4 μέρες.

Όπως μετά από κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση, έτσι και στην καισαρική, είναι απαραίτητο να ξεκουράζεστε κατά το δυνατόν περισσότερο. Η ξεκούραση θα λειτουργήσει υποβοηθητικά στην ταχύτερη ανάρρωσή σας.

Για τον πόνο που θα νιώσετε όσο υποχωρεί η δράση της αναισθησίας, θα σας χορηγηθούν από το γιατρό σας τα κατάλληλα παυσίπονα.

Η περιοχή της τομής θα σας δημιουργεί για αρκετές εβδομάδες προβλήματα, είτε από άποψη μουδιάσματος, είτε τις φορές που θα θέλετε να φτερνιστείτε ή να βήξετε.

Μερικά από τα συμπτώματα των πρώτων ημερών μετά την έξοδό σας από το νοσοκομείο είναι μια γενική δυσφορία, πόνοι στο θώρακα και κατακράτηση αερίων.

Σε όλη την περίοδο ανάρρωσης, θα πρέπει να έχετε την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια σε μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας από το σύντροφό σας.

Πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε την κατάλληλη θέση θηλασμού όσο ακόμα το τραύμα δεν έχει επουλωθεί.