Η ώρα του μπάνιου είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας.

Αφενός γιατί το νερό είναι από μόνο του χαλαρωτικό και αφετέρου η επαφή των χεριών με το δέρμα του μωρού, αλλά και όλη η διαδικασία ενισχύει τον δεσμό μεταξύ γονιού και παιδιού.

Αυτές τις στιγμές που είναι τυλιγμένες μέσα την απαλή μυρωδιά των αφρόλουτρων το μωρό μας νιώθει ότι αγαπιέται, νιώθει την φροντίδα μας και “ντύνεται” με ένα πέπλο ασφάλειας που θα το συντροφεύει σε όλη του τη ζωή.

Όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που αναδύονται από την υπέροχη αυτή διαδικασία χτίζουν μοναδικές αναμνήσεις και για τους δυο σας.

Το μωρό λατρεύει να ακούει τη φωνή μας, όταν του μιλάμε και όταν του τραγουδάμε καθώς το προετοιμάζουμε για το μπανάκι του.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν, οι σαπουνόφουσκες και τα πλατσουρίσματα διεγείρουν τη φαντασία αλλά και την κινητικότητά του, ενώ η τόσο ευχάριστη σωματική και ψυχική επαφή με εμάς τους γονείς θέτει τα θεμέλια της μεταξύ μας εμπιστοσύνης.

Μετά το μπάνιο, έρχεται η ώρα της απαλής πετσέτας που τυλίγει το κορμάκι του, και έτσι καθαρό, μυρωδάτο παραδίνεται στην αγκαλιά μας και στα φιλιά μας.

Ποιος θα το πίστευε  πως μια τόσο απλή και όμορφη διαδικασία  τονώνει την αυτοεκτίμηση του παιδιού και το κάνει να νιώθει αποδοχή, αγάπη και πόσο ξεχωριστό είναι για εμάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!