Παιχνίδι εκτός σπιτιού δεν σημαίνει απαραίτητα και τρέξιμο χωρίς σταματημό. Πάρκα με λιμνούλες και μέρη στην πόλη με ήσυχες γωνιές προσφέρουν ερεθίσματα στα παιδιά για να αναπτυχθούν ψυχοσυναισθηματικά.

Για όλα τα παιδιά που αγαπούν να βρίσκονται έξω, αλλά δεν επιθυμούν την έντονη σωματική δραστηριότητα, ή για εκείνες τις μέρες που η μαμά και ο μπαμπάς είναι πολύ κουρασμένοι, οι παρακάτω δραστηριότητες θα σας λύσουν τα χέρια:

1. Πικνίκ

Τη γοητευτική συνήθεια του πικνίκ την οφείλουμε στους Γάλλους που τη διέδωσαν σε όλο το δυτικό κόσμο μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Μπορεί να είναι απλώς ένα γεύμα στο ύπαιθρο για τους μεγάλους, αλλά για τα παιδιά ηλικίας δύο ετών, το πικνίκ αποτελεί μια ευκαιρία για να αποκομίσουν μια σειρά από καινούργιες εμπειρίες σε συνδυασμό με το φαγητό.

2. Κάμπινγκ στην Αυλή

Αργούν ακόμα οι διακοπές; Κανένα πρόβλημα! Με μια σκηνή στην αυλή του σπιτιού, σας δίνεται η δυνατότητα να παραστήσετε τις διακοπές με κάμπινγκ. Εάν δεν έχετε σκηνή, χρησιμοποιήστε παλιά σεντόνια ή υπνόσακους και καθίστε όλοι μαζί να διηγηθείτε ιστορίες ή να παρατηρήσετε το περιβάλλον γύρω σας.

3. Ανάγνωση Βιβλίου

Κάντε ακόμα πιο συναρπαστική την ώρα της ανάγνωσης δημιουργώντας μια βολική γωνιά στον κήπο ή το πάρκο της γειτονιάς με θέα το καταπράσινο τοπίο. Μια κουβερτούλα για να ξαπλώσει πάνω το παιδάκι και να ακούσει το αγαπημένο του παραμύθι αρκεί. 

4. Παρατήρηση Αστεριών

Όταν έχει πια δύσει ο ήλιος, εκμεταλλευτείτε τον έναστρο ουρανό του καλοκαιριού. Ξαπλώνοντας πάνω σε κουβερτούλες ή ακόμα και μέσα στη φουσκωτή πισίνα του μπαλκονιού, απολαύστε οικογενειακώς τους αστερισμούς. Κάντε πως κρατάτε ένα τηλεσκόπιο με τα χέρια ή χρησιμοποιώντας ένα περιοδικό και παρατηρήστε τους αστερισμούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!