Είσαι εργαζόμενη μητέρα κι αλλιώς τα έβλεπες όλα στην αρχή κι αλλιώς τώρα; Στην πράξη τα βρίσκεις λίγο σκούρα; Μην αγχώνεσαι. Κι αν κάποιες φορές σε παίρνει από κάτω περισσότερο από ότι πρέπει, δες μήπως τα παρακάτω tips σε βοηθήσουν.

Βρες χρόνο για τα παιδιά σου
Όσο πολυάσχολη κι αν είσαι, όσες υποχρεώσεις κι αν έχεις, ένα μισάωρο είναι αρκετό για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά. Όχι, το τάισμά τους, το μπάνιο και το διάβασμα για το σχολείο δεν είναι ποιοτικός χρόνος. Τα επιτραπέζια παιχνίδια, το διάβασμα ενός βιβλίου πριν από τον ύπνο, το να ζωγραφίσεις μαζί τους, ακόμα και το μαγείρεμα με τα παιδιά είναι ποιοτικός χρόνος.

Διαχώρισε τη δουλειά από την οικογένεια
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διακρίνεις πότε πρέπει να δώσεις βαρύτητα στο ένα σε σχέση με το άλλο. Όσο τα παιδιά είναι στον παιδικό σταθμό, στο σχολείο, στους παππούδες, είναι ασφαλή και απασχολημένα κι εσύ μπορείς να συγκεντρωθείς απόλυτα και να δώσεις το 100% του εαυτού σου στη δουλειά. Δεν χρειάζεται να σου πω πως μόλις σχολάσεις, η βαρύτητα αλλάζει.

Φτιάξε αναμνήσεις
Τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες είναι ιδανικά για να περάσεις περισσότερο χρόνο με τα παιδιά. Οργάνωσε ένα πικ νικ στο κοντινό πάρκο, μια βραδιά σινεμά με μπόλικο ποπ κορν, βραδιές pizza, βραδιές burger που θα φτιάξετε παρέα ή μια ημερήσια εκδρομή. Τα παιδιά θα το χαρούν και θα το θυμούνται κι εσύ θα γεμίσεις μπαταρίες και θα είσαι έτοιμη να επιστρέψεις πάλι στη δουλειά χωρίς τύψεις.

Αναζήτησε βοήθεια όταν νιώθεις πως τη χρειάζεσαι
Όσο ωραία και όμορφα και να τα έχεις προγραμματίσει, υπάρχουν φορές που θα γίνει κάτι και οι προτεραιότητες θα ανατραπούν. Τα παιδιά θα σε χρειαστούν την ώρα που είσαι στη δουλειά ή θα χρειαστεί κάποια στιγμή να δουλέψεις από το σπίτι. Ζήτα βοήθεια! Από τον σύντροφό σου, από τη μαμά σου, από τη φίλη ή την αδερφή σου. Κι από έναν ειδικό, αν πιστεύεις ότι τα κάνεις όλα λάθος και αγχώνεσαι υπερβολικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!