Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί βλέπετε να αυξάνεται το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Με τον τοκετό, αυτόματα θα χάσετε 7-8 κιλά που θα προέρχονται από το βάρος που θα έχει το νεογέννητο μωρό σας του και από το αμνιακό υγρό και τον πλακούντα που θα αφαιρεθεί. 

Ωστόσο η φύση έχει προνοήσει η έγκυος γυναίκα κατά τους εννέα μήνες να αποθηκεύει ποσότητες λίπους, ώστε να μπορεί αφενός να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του οργανισμού κατά την περίοδο της κύησης αφετέρου να εμπλουτίσει με τα αποθέματα σε θρεπτικά συστατικά το μητρικό γάλα.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να πάρετε βάρος κατά την εγκυμοσύνη σας ώστε να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί το έμβρυο που έχετε στην κοιλιά σας. Το έξτρα βάρος είναι αναγκαίο για να υποστηρίξει ο οργανισμός σας την ανάπτυξή του. Η φύση επίσης, προκείμενου να προετοιμάσει τον οργανισμό σας για την παραγωγή του μητρικού γάλακτος χρειάζεται αποθήκες λίπους και θρεπτικών συστατικών. 

Εάν δεν πάρετε επιπλέον κιλά τότε κινδυνεύετε να έχετε έναν πρόωρο τοκετό ή ένα λιποβαρές μωρό. Επίσης με το επιπλέον βάρος τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν αργότερα καρδιακά, αναπνευστικά και στομαχικά προβλήματα.
Γίνεται λοιπόν, αντιληπτό ότι τα παραπάνω κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας εκτός και αν πρόκειται για υπερβολική αύξηση βάρους που θα συνοδεύεται  και με εμφάνιση σακχάρου και ο γυναικολόγος σας σε αυτή την περίπτωση σας συστήσει κάποια δίαιτα.  Απολαύστε την περίοδο της εγκυμοσύνης σας, προσέξτε τη διατροφή σας ώστε να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μην πανικοβάλεστε κάθε φορά που η ζυγαριά σας δείχνει ότι πήρατε βάρος.