Τα παιδιά χρειάζονται να έχουν χαρούμενες εμπειρίες που περιλαμβάνουν το φαγητό, έτσι ώστε να ξεπεράσουν την ανησυχία που πιθανόν έχουν, όταν δοκιμάσουν κάποια καινούργια γεύση. Εδώ θα βρεις μερικούς ακόμη καλούς λόγους για να αρχίσεις να μυείς το μικρό σου στα μυστικά της μαγειρικής, ενώ παράλληλα του μαθαίνεις να τρώει σωστά με τον πιο περιπετειώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Γίνεται πιο δεκτικό στις νέες γεύσεις

Υπάρχουν παιδιά που είναι πολύ διστακτικά και η ιδέα στο να δοκιμάσουν μια καινούρια γεύση τους φοβίζει. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να εξερευνήσει τα τρόφιμα όταν μαγειρεύει, χρησιμοποιώντας εκτός από την γεύση, και άλλες αισθήσεις. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η πιθανότητα το παιδί να γίνει πιο θετικό προς τα νέα τρόφιμα. 

Ενισχύονται οι μαθηματικές του ικανότητες

Υπάρχουν τόσο πολλά μαθήματα που μπορεί να διδαχθεί το παιδί με το μαγείρεμα. Παράδειγμα μαθηματικές έννοιες, όπως, η μέτρηση, ο υπολογισμός των υλικών και τα κλάσματα, τα οποία συναντάμε σε μια συνταγή.

Μαθαίνει να τρώει υγιεινά

Η επεξήγηση του τρόπου με τον οποίο τα τρόφιμα αλλάζουν μορφή και χρώμα, ανάλογα με την θερμοκρασία αλλά και το πως ορισμένα τρόφιμα κάνουν καλό στην υγεία μας. Μελλοντικά, βοηθά το παιδί να κάνει πιο σωστές επιλογές στο τι θα καταναλώσει.

Μαθαίνει να συνεργάζεται

Το παιδί έχει μεγαλύτερη σιγουριά όταν συμμετέχει στην προετοιμασία του γεύματος του. Επιλέξτε μια συνταγή μαζί με το παιδί, φτιάξτε την λίστα με τα ψώνια, άφησε το παιδί να σε βοηθήσει με την επιλογή των υλικών από το σουπερμάρκετ και ετοιμάστε μαζί το γεύμα.

Κάνετε την προετοιμασία του φαγητού μέρος της οικογενειακής κουλτούρας

Το οικογενειακό γεύμα ξεκινάει από την κουζίνα καθώς μαγειρεύετε μαζί. Η προετοιμασία του οικογενειακού γεύματος είναι μια ευκαιρία για να μάθετε στο παιδί σας, με τον καιρό, σας τις συνταγές που πάνε από γενιά σε γενιά. Βοηθήστε το παιδί να βρει νέες εποχικές συνταγές τις οποίες θα προσθέσετε στην οικογενειακή σας παράδοση. Η υιοθέτηση ενός τρόπο μαγειρέματος σε στόχο την προαγωγή της υγιεινής διατροφής, οδηγεί στη σωστή επιλογή τροφίμων. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται και ο δεσμός της οικογένειας αλλά και η σωστή διατροφή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!