Γεννήσατε δυο υγιέστατα μωράκια και η ευτυχία σας είναι διπλή! Μπορεί να σας ταλαιπώρησε λίγο η περίοδος που τα  μωράκια σας ήταν στην κοιλιά σας, καθώς μία πολύδυμη κύηση είναι αρκετά δύσκολη.Τώρα όμως τα κρατάτε και τα δυο στην αγκαλιά σας και όλα σας φαίνονται πιο εύκολα… ή μήπως σας αγχώνει  το πώς θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις  των δυο νεογέννητων μωρών σας ταυτόχρονα; 
Πάρτε μια βαθιά ανάσα και να ξέρετε ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά. Μπορεί να χρειαστείτε λίγη περισσότερη βοήθεια από τους άλλους, αλλά θα προσαρμοστείτε στη ζωή με τα δίδυμά σας μια χαρά.


Δυο καθισματάκια αυτοκινήτου
Για να γίνει η μετακίνηση  των μωρών σας από το μαιευτήριο στο σπίτι πρέπει να έχετε προμηθευτεί από πριν καθισματάκια αυτοκινήτου εγκεκριμένα για βρέφη που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε ένα για κάθε μωρό, και  φροντίστε να είναι καινούργια, ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα από ακατάλληλη χρήση ή από κάποιο ατύχημα.

Προετοιμάστε το σπίτι σας
Έχετε αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα μωρά σας; Μερικά πράγματα μπορεί να τα χρειάζεστε διπλά, αλλά πριν προβείτε σε διπλές αγορές περιμένετε λίγο καιρό, ώστε να καταλάβετε τις ανάγκες που έχουν τα μωράκια σας.  Καλό είναι ωστόσο από πριν να έχετε αγοράσει μπιμπερό και θηλές, ώστε να προλαβαίνετε τις extra απαιτήσεις των διδύμων για γάλα. Εάν αποφασίσετε να θηλάσετε ένα ηλεκτρονικό θήλαστρο θα αποτελέσει  σωτήρια λύση σε στιγμές μεγάλης πείνας!

Αγοράστε πάνες από πριν
Τα νεογέννητα μωράκια αλλάζουν πολύ συχνά πάνες. Αντιλαμβάνεστε πως τα λερώματα των  μωρών σας είναι και αυτά διπλά, οπότε καλό θα είναι να έχετε προμηθευτεί πάνες αρκετές για την πρώτη ημέρα μετά την επιστροφή σας στο σπίτι από το μαιευτήριο.  Εκείνη την ημέρα θα έχετε σίγουρα πολλά στο μυαλό σας και η πρόβλεψη για την ύπαρξη των απαραίτητων για τη φροντίδα των μωρών σας θα σας ηρεμήσει.

Συνεργαστείτε με τους ειδικούς
Αν τα μωρά σας γεννήθηκαν πρόωρα μπορεί να έχετε ν’ αντιμετωπίσετε και κάποια ιατρικά θέματα που προκύπτουν,εκτός από τις συνήθεις απαιτήσεις της βρεφικής φροντίδας.Είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία με ειδικούς για να μάθετε τις σωστές διαδικασίες για τη διατροφή, τη χορήγηση φαρμάκων, ή την αναπνευστική παρακολούθηση.