Ο τοκετός στο νερό είναι μία από τις αναγνωρισμένες μεθόδους φυσικού τοκετού, που σήμερα εφαρμόζεται σχεδόν σε όλο το δυτικό κόσμο.

Οι συνθήκες στις οποίες πραγματοποιείται αυτού του είδους ο τοκετός είναι εξελιγμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες της μέλλουσας μητέρας. Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος παρέχει τη δυνατότητα στην επίτοκο να βρίσκεται μέσα στο νερό και να κινείται ελεύθερα χωρίς χορήγηση φαρμάκων. Ο χώρος συνήθως  διαθέτει ειδικό απαλό φωτισμό, μουσική, αρωματικά αιθέρια έλαια, εξειδικευμένες μαίες και -φυσικά- επιτρέπεται η παρουσία του συζύγου, ώστε να δημιουργείται ένα φιλικό, ήρεμο περιβάλλον, που διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για έναν τοκετό χωρίς άγχος, σε χώρο που χαλαρώνει και διώχνει την ένταση. Ταυτόχρονα, παρέχει συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τη μητέρα και το αναμενόμενο βρέφος, με την παρουσία του θεράποντος μαιευτήρα – γυναικολόγου και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό σε πρώτη ζήτηση.

Πολλές όμως είναι και οι γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι καθώς θεωρούν ότι εκεί θα είναι πιο ασφαλείς και χαλαρές.

Δείτε αυτό το βίντεο με τον τοκετό αυτής της γυναίκας μέσα στο νερό που έχει γίνει viral: