«Τώρα τρώμε δεν παίζουμε» σίγουρα είναι μία φράση που κάποια στιγμή την είπατε στο παιδί σας. Αν όμως το μικρό σας απεχθάνεται τις νέες γεύσεις και δεν θέλει να δοκιμάζει το φαγητό που έχετε μαγειρέψει, τότε η λύση είναι να παίξετε με το φαγητό.
Όταν μιλάμε για παιχνίδι με το φαγητό δεν εννοούμε παιχνίδι την ώρα του φαγητού, αλλά παιχνίδι με φαγητό, λαχανικά, όσπρια κ.α.Δεν είναι κακή ιδέα να αντικαταστήσετε τους βόλους με τα ρεβίθια και τα κουίζ λέξεων με τα κουίζ που περιλαμβάνουν ονόματα λαχανικών. 
-Αγοράστε ένα λαχανικό που δεν είναι από τα αγαπημένα του παιδιού σας και φροντίστε να το εξερευνήσετε παρέα, περιγράφοντάς το ή ζωγραφίζοντας σε ένα χαρτί. Η πρώτη γνωριμία έχει γίνει ήδη, εσείς θυμίστε του το παιχνίδι την ώρα που θα το σερβίρετε στο πιάτο.
  
-Προτείνετε στο μικρό σας να φτιάξει το φαγητό του από πλαστελίνη όταν θα παίζει. Μπορεί να φτιάξει μακαρόνια με κιμά , αρακά, φασολάκια κ.α.
-Πηγαίνετε μαζί στο μανάβικο ή στο σούπερ μάρκετ και  παίξτε το παιχνίδι με τα γράμματα του αλφάβητου  και ανακαλύψτε ποια φρούτα και λαχανικά που ξεκινούν με το κάθε γράμμα π.χ. Α…αγκινάρες, Φ…φασόλια. 
-Κάντε δραστηριότητες με λαχανικά. Δώστε υλικά στο παιδί σας και ζητήστε του να φτιάξει μία αστεία φάτσα με αυτά τα υλικά, δηλαδή αρακά για τα μάτια, καρότο για τη μύτη, μπρόκολο για τα μαλλιά, κόκκινη πιπεριά για τα χείλη.
-Δώστε του λαχανικά για να τα χρησιμοποιεί στα παιχνίδια μίμησης, π.χ. όταν κάνει πως μαγειρεύει, ότι δουλεύει σε ένα παντοπωλείο ή ότι ταΐζει τις κούκλες κ.α.