Τους πρώτους μήνες ζωής του, το μωρό νιώθει άβολα όταν συναναστρέφεται καινούρια πρόσωπα. Πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όμως καλό είναι να το βοηθήσετε να ξεπεράσει το συγκεκριμένο φόβο πιο εύκολα.

  • Φροντίστε να είσαστε πάντα παρόντες όταν πλησιάζει το μωρό κάποιο πρόσωπο που δεν του είναι γνώριμο, ακόμα και αν είναι συγγενής. Είναι μεγάλη υπόθεση για εκείνο να βλέπει ότι δεν αντιμετωπίζει μόνο του την «απειλή».
  • Όταν είσαστε μαζί με το μωρό, πρέπει να μιλάτε και να χαιρετάτε εγκάρδια όλους, ακόμα και αυτούς που δε συμπαθείτε ιδιαίτερα. Με αυτό τον τρόπο, το μικρούλι σας θα νιώσει λίγο πιο άνετα.

  • Όταν πάτε επίσκεψη σε κάποιο σπίτι και πάντως πριν φέρετε το μωρό σε επαφή με τους φίλους σας, καλό θα ήταν να κάνετε μαζί μια βόλτα έτσι ώστε να εξοικειωθεί με το χώρο. Έτσι, θα του είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί τη γνωριμία με τα νέα πρόσωπα.
  • Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για κάθε ενδεχόμενο τα αγαπημένα του παιχνίδια, τα οποία διαπιστωμένα το ηρεμούν.
  • Ενημερώστε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το μωράκι σας να αποφύγει την επαφή από την πρώτη στιγμή και να προσπαθήσει να του κερδίσει την εμπιστοσύνη λεκτικά.

Ο φόβος του αγνώστου που νιώθουν όλα τα μωρά είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας και μειώνεται όσο μεγαλώνουν. Με τις παραπάνω συμβουλές όμως, έχετε τη δυνατότητα να τα κρατάτε κατά το δυνατόν ήρεμα και να κάνετε και τη δική σας ζωή ευκολότερη.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!