Δεν υπάρχει ορισμός της «κατάλληλης στιγμής», για να φύγει ένα παιδί από την κούνια και να κοιμάται σε κρεβάτι, αλλά συνήθως είναι μεταξύ των πρώτων και των τρίτων γενεθλίων του. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να έχετε υπομονή και να δώσετε χρόνο στο παιδί σας να συνηθίσει αυτήν την αλλαγή.

Εάν το παιδί σας κοιμάται με άνεση και χωρίς εκνευρισμό στην κούνια, δεν έχετε λόγο να βιαστείτε για τη… μεταφορά.

Η μετακίνησή του σε κρεβάτι του δίνει περισσότερη ελευθερία, που μπορεί όμως να προκαλέσει άλλα ζητήματα, όπως τις πρωινές ανησυχίες.

Διαβάστε τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα για μία μετακίνηση:

ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ

Μετακινήστε το, όταν το κάγκελο έχει φθάσει πια στο ύψος τους στήθους του, όταν στέκεται όρθιο από τη μέσα πλευρά. Σε αυτήν την περίπτωση του είναι εύκολο να σκαρφαλώσει, να προσπαθήσει να βγει έξω και ίσως να χτυπήσει.

ΤΟ ΖΗΤΑ

Πολύ συχνά, τα ίδια τα παιδιά σταματούν να αισθάνονται άνετα στην κούνια και ζητούν τη μετακίνησή τους σε ένα μεγαλύτερο κρεβάτι.

ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Μπορεί να το κάνει μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά καλό θα ήταν να του επιτρέψετε την πρόσβαση, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρόλο που συχνά περνά μεγάλο διάστημα μέχρι να αυτοεξυπηρετείται και στον ύπνο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΚΙ

Τότε μάλλον η μετακίνηση γίνεται και λίγο αναγκαστική. Αν το κάνετε με τον ερχομό του νέου μέλους από το μαιευτήριο, τότε μπορεί να προκαλέσετε αρνητικά συναισθήματα στο μεγαλύτερο παιδί. Καλύτερα να το κάνετε τουλάχιστον δύο μήνες πριν από τη γέννηση.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!