Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα, ωστόσο στην ευτυχία ενός παιδιού δεν συμβάλλουν μόνο οι ξέγνοιαστες στιγμές, οι βόλτες, τα παιχνίδια, τα δώρα. Ένα υγιές περιβάλλον, οι ευτυχισμένοι γονείς και η ασφάλεια που νιώθει δίπλα σας του είναι αρκετά για να νιώθει ευτυχισμένο.

Επειδή, όμως, πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται πώς μπορούν να καταλάβουν ότι το παιδί τους είναι καλά, δείτε παρακάτω κάποια βασικά σημάδια:

Εκφράζει τα συναισθήματά του

Σας αγκαλιάζει, σας λέει πως νιώθει. Κάνει το ίδιο και με τους φίλους του. Δεν έχει δισταγμό να πει «σ’ αγαπώ», γελάει, χαμογελάει, είναι κοινωνικό.

Δεν έχει προβλήματα με το φαγητό

Όπως συμβαίνει και με πολλούς ενήλικες που όταν δεν είναι καλά, δεν έχουν όρεξη για φαγητό, έτσι και με τα παιδιά. Όταν, λοιπόν, δεν σας δημιουργεί προβλήματα στο φαγητό (πέρα από εκείνα που δεν του αρέσουν λόγω γεύσης, και είναι λογικό) και έχει ένα σταθερό πρόγραμμα διατροφής, τότε σημαίνει ότι είναι καλά, ήρεμο και νιώθει πλήρες.

Κοιμάται επαρκώς

Και ο ύπνος δείχνει τη διάθεση και την ψυχολογία του παιδιού. Όταν αντιμετωπίζει διαταραχές στον ύπνο του ή κοιμάται πολλές ώρες ή λιγότερες, σημαίνει πως αντιμετωπίζει προβλήματα. Σε αντίθετη περίπτωση, ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα ύπνου και κοιμάται επαρκώς.

 

Είναι αισιόδοξο

Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές που το παιδί θα νιώθει απογοήτευση ή λύπη ή ακόμα και θυμό. Ωστόσο, όταν μπορεί και ξεπερνά τα αρνητικά αυτά συναισθήματα και βλέπει τα πράγματα αισιόδοξα, τότε είναι ένδειξη πως είναι ευτυχισμένο και μπορεί να προσπερνά τις δυσκολίες.

Κάνει μεγάλες και πολύχρωμες ζωγραφιές

Σύμφωνα με έρευνες, η ζωγραφιά ενός παιδιού μπορεί να αποκαλύπτει πράγματα του μυαλού και της ψυχής του. Ακόμα και τα χρώματα που χρησιμοποιεί σε μια ζωγραφιά, δίνουν στοιχεία για τον ψυχισμό του. Συνήθως τα ευτυχισμένα παιδιά  κάνουν σχέδια σε όλη την έκταση του χαρτιού και χρησιμοποιούν πολλά κι έντονα χρώματα.

Έχει σταθερή πρόοδο στο σχολείο

Αλλά και στις εξωσχολικές δραστηριότητές του. Δεν δημιουργεί προβλήματα, είναι τακτικός μαθητής και συγκεντρωμένος. Επίσης, σας μιλά συχνά με ενθουσιασμό για όσα το ευχαριστούν στο σχολείο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!