Το βούρτσισμα των παιδικών δοντιών πρέπει να αρχίζει από νωρίς και να καθιερωθεί ως μια ευχάριστη διαδικασία και όχι ως κάτι που επιβάλλεται αναγκαστικά.

Οι πρώτες φορές που το παιδί σου θα προσπαθήσει να βουρτσίσει τα δόντια του είναι συνήθως δύσκολες και άχαρες. Πώς θα το βοηθήσεις ώστε να του φανεί πιο εύκολο και γιατί όχι διασκεδαστικό;

Ακολουθούν μερικά tips:

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται
Δεν χρειάζεται να περιμένεις να “κατέβουν” όλα τα δόντια του μικρού σου για να ξεκινήσετε το βούρτσισμά τους. Όταν ξεκινά νωρίς η μύηση των παιδιών στην στοματική υγιεινή, είναι πιο πιθανό να μεγαλώσουν με μια συγκεκριμένη ρουτίνα βουρτσίσματος και καθαρίσματος των δοντιών, που θα τους είναι πιο εύκολη.

Τους πρώτους μήνες μαζί!

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βουρτσίζεις τα δόντια σου μαζί με το μικρό σου κάθε πρωί και βράδυ. Έτσι, θα μπορέσει από τη μία να αντιγράψει εύκολα την τεχνική σου και από την άλλη να δημιουργήσει μία ρουτίνα στοματικής υγιεινής απαραίτητη σε καθημερινή βάση.

Όλα μαζί
Μπορεί εσύ να έχεις δοκιμάσει και επιλέξει την οδοντόπαστα που σου αρέσει και την οδοντόβουρτσα που σου ταιριάζει, όμως, το μικρό σου δεν έχει προλάβει ακόμα να εκδηλώσει τις προτιμήσεις του. Στην αγορά, θα βρεις πολλές επιλογές. Γιατί, μην ξεχνάς ότι το σωστό βούρτσισμα δοντιών πολλές φορές είναι και το πιο ευχάριστο.

Πρόσεχε την οδοντόκρεμα
Στα μάτια του παιδιού σου η οδοντόπαστα αποτελεί μία λιχουδιά, την οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταπιεί. Εστίασε, λοιπόν, την προσοχή σου εκεί.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!