Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό, όλοι οι γονείς όμως θέλουμε να το δούμε να κάνει τα πρώτα βήματα και να μπει και επίσημα στον κόσμο των…μεγάλων.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι χρειάστηκε να μάθουμε πώς να περπατάμε και η γνώση αυτή είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας. Το περπάτημα απαιτεί δυνατούς μύες στα πόδια καθώς και καλή αίσθηση ισορροπίας, προοπτική και συντονισμό.

Παρόλο που μερικά μωρά μπορεί να ξεκινήσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα περίπου στους 10 μήνες, πολλά δεν περπατάνε μέχρι να γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια. Η μέρα που το μωρό σας θα περπατήσει, θα σας μείνει αξέχαστη. Είναι επίσης η μέρα που γιορτάζει την πρωτόγνωρη ανεξαρτησία του.

Από το πρώτο του βήμα μέχρι να γίνει εξαίρετος περιπατητής, το μωρό σας θα ζητήσει βοήθεια στη διαδρομή και σίγουρα πολλή ενθάρρυνση.

Κρατώντας του και τα δυο χέρια ενώ περπατάτε μαζί του είναι για εκείνο και διασκεδαστικό και ενθαρρυντικό. Μπορείτε επίσης να σταθείτε λίγα βήματα μπροστά του και να το παροτρύνετε να κάνει αυτά τα λίγα βηματάκια για να σας φτάσει.

Αυτό συνήθως το ενθουσιάζει πολύ.

Οι αρχάριοι περιπατητές φαίνονται σαν μεθυσμένοι και έχουν μικρό έλεγχο για το πού και πόσο γρήγορα πηγαίνουν. Εξασφαλίστε ότι υπάρχει πολύς χώρος με ελάχιστα εμπόδια στο δρόμο του και θα του προσφέρετε μια πολύ διασκεδαστική άσκηση. Κάνοντας το σπίτι σας ασφαλές για τα παιδιά, θα αυξήσει επίσης την αυτοπεποίθησή του καθώς θα μπορείτε να το επιτηρείτε από μικρή απόσταση ενώ θα του δίνετε την ελευθερία να εξερευνά και να τελειοποιεί τη νέα του δεξιότητα.