Καλές οι συστάσεις από τις φίλες σας, όμως η εγκυμοσύνη είναι σπουδαία υπόθεση για να διαλέξετε γυναικολόγο βασιζόμενες απλά και μόνο σε αυτές. Ιδού λοιπόν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει να πάρετε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Γνώσεις-εμπειρία: πρόκειται για το πρώτο και προφανές κριτήριο, αν και από μόνο του δεν αρκεί. Γιατί μπορεί, για παράδειγμα, οι γνώσεις και η πρότερη εμπειρία του γιατρού να είναι άκρως ικανοποιητικές, όμως ταυτόχρονα να μην είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις της ειδικότητάς του ή να μη σας ενημερώνει σφαιρικά και με κατανοητό τρόπο για την πορεία και την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας.

Ηρεμία: είτε πρόκειται για κάτι απλό, είτε για κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι απαραίτητο να μη σας τρομοκρατεί με τον τρόπο που σας το παρουσιάζει. Ακόμα και κάτι σοβαρό να είναι, θα πρέπει να φροντίσει να σας το μεταφέρει με νηφαλιότητα και να σας ενημερώσει για τυχόν λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης.

Διαθεσιμότητα: ακόμα κι αν πρόκειται για τον κορυφαίο επιστήμονα στο είδος του, δεν επαρκεί αν δεν μπορείτε να του τηλεφωνήσετε ή να τον συναντήσετε οποιαδήποτε στιγμή έχετε πρόβλημα.

Ενδιαφέρον: δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να επιλέξετε γιατρό που να δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας, ακόμα και για την ψυχολογία σας. Με την πρώτη συμπεριφορά ενδέχεται να ανακαλύψει λεπτομέρειες που ενδεχομένως δε θα προέκυπταν με την εξέταση και με τη δεύτερη θα σας κάνει να νιώθετε άνετα μαζί του για να του απευθύνετε όσες ερωτήσεις επιθυμείτε.

Μαιευτήριο: τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι να συνεργάζεται με το μαιευτήριο που έχετε αποφασίσει να γεννήσετε.