Τα γλυκά αποτελούν μέρος των διατροφικών συνηθειών των παιδιών και μάλιστα από τις αγαπημένες τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται ανεξέλεγκτα.

Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε στο συγκεκριμένο θέμα:

  • Τα πολλά γλυκά κάνουν κακό στην υγεία, όμως και το άλλο άκρο είναι εξίσου λάθος. Μη στερείτε στο παιδί την κατανάλωσή τους, αλλά βάλτε όρια στην ποσότητα και τη συχνότητα που το κάνει.
  • Οι κανόνες που θα θεσπίσετε θα πρέπει να τηρούνται από όλη την οικογένεια. Το παιδί πρέπει να σας βλέπει ότι είσαστε εγκρατείς στην κατανάλωση γλυκών για να βρει κίνητρο να κάνει το ίδιο.
  • Προσέξτε πολύ τις αντιδράσεις σας αν διαπιστώσετε ότι το παιδί παραβαίνει στα κρυφά τη συμφωνία που έχετε κάνει. Το ζητούμενο είναι να μην το κάνετε έντονα, γιατί το πιο πιθανό είναι να λειτουργήσει αντιδραστικά και να τρώει γλυκά όλο και πιο συχνά χωρίς να το παίρνετε είδηση.
  • Μια βασική αρχή που πρέπει να εφαρμόσετε με συνέπεια είναι να μην επιτρέπετε στο παιδί να τρώει γλυκά πριν από το φαγητό γιατί θα του κόψουν την όρεξη. Αυτό φυσικά καλό είναι να το εξηγήσετε στο μικρό σας, γιατί στο δικό του μυαλό όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για λιχουδιές!
  • Τα γλυκά και τα σνακ που αρέσουν στο παιδί, εκτός από την κατάλληλη συχνότητα και ποσότητα, δεν πρέπει να συνδυαστούν στη συνείδησή του ως έπαθλα για τη σωστή συμπεριφορά του σε κάτι. Μπορεί να το κάνετε κάποιες φορές, όχι όμως τόσο συχνά που να το παρερμηνεύσει το παιδί και να φέρεται επί τούτου σωστά.

Πηγή: mother.gr