Είναι ευρέως γνωστό ότι η τηλεόραση δεν κάνει καλό, όμως μια έρευνα έρχεται να προσθέσει ακόμα μια αρνητική επίπτωση που αφορά τον ύπνο των παιδιών.
Όσα παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση μέσα στην ημέρα, κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν χειρότερο ποιοτικά ύπνο σε σχέση με άλλα που βλέπουν τηλεόραση όσο πρέπει. Την εν λόγω έρευνα πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Μασαχουσέτης, σε συνεργασία με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, μελετώντας παιδιά από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι που έγιναν 7 ετών.

Καταγράφηκαν λοιπόν οι ώρες του ύπνου που έκαναν σε ετήσια βάση και αντίστοιχα ο χρόνος που παρακολουθούσαν τηλεόραση.
Από αυτή την αντιστοιχία, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που αφιέρωναν περισσότερες από το κανονικό ώρες μπροστά από τη μεγάλη οθόνη, έχαναν περίπου μισή ώρα ύπνου και είχαν μεγαλύτερη ανησυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Και ότι γενικά χάνονται περίπου 7 λεπτά ύπνου για κάθε επιπλέον ώρα που περνούν μπροστά από τη μεγάλη οθόνη. Ένα τελευταίο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα αγόρια βλέπουν περισσότερες ώρες τηλεόραση από τα κορίτσια, άρα κοιμούνται λιγότερες ώρες.
Πηγή: mother.gr