Τα νύχια του νεογέννητου αυξάνονται περίπου 0,1 mm κάθε μέρα. Ωστόσο, τα νεογέννητα έχουν λίγο έλεγχο στα χέρια τους με αποτέλεσμα να κάνουν γρατζουνιές στο πρόσωπό τους.

Οι γονείς μπορούν να καλύπτουν τα χέρια του νεογέννητου με ειδικά γαντάκια. Μπορεί να φοβάστε να τα κόψετε, αλλά είναι απαραίτητο!

Εάν το μωρό σας έχει γεννηθεί με μακριά νύχια και ίσως χρειαστεί να τα κόψετε αμέσως. Μάλιστα, θα χρειαστεί να τα κόβετε μερικές φορές κάθε εβδομάδα για τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση.

Ωστόσο, τα νύχια των ποδιών του νεογέννητου αναπτύσσονται πιο αργά από τα νύχια των χεριών και συνήθως απαιτούν το κόψιμο μία ή δύο φορές το μήνα.

Πώς να τα κόψετε:

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε είτε το ειδικό εργαλείο (σαν βρεφικός νυχοκόπτης) είτε βρεφικό ψαλιδάκι και φυσικά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί!

Κρατήστε τη παλάμη και το δάχτυλο του νεογέννητου με το ένα χέρι. Κρατήστε το δάκτυλο σταθερό όσο κόβετε με το άλλο χέρι. Πιέστε απαλά το δέρμα για να καθαρίσετε το περίγραμμα των νυχιών, συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών. Έπειτα με μια μαλακή λίμα φροντίστε να μην υπάρχουν κοφτερές γωνίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!