Όταν το παιδί σας είναι μωρό, κυκλοφορείτε γυμνοί μπροστά του ή κάνετε μπάνιο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Όσο μεγαλώνει, όμως, αρχίζετε να αναρωτιέστε, εάν κάτι τέτοιο «επιτρέπεται» ή όχι.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η στιγμή, που τα παιδιά αρχίζουν και σας βλέπουν… διαφορετικά, διαφέρει όχι μόνο ανάλογα με την ηλικία, αλλά κυρίως με ανάλογα με το αν είναι το ιδίου φύλου ή όχι. Πατέρας με το αγόρι ή μητέρα με το κορίτσι δηλαδή.
Για παράδειγμα, τα κορίτσια από την ηλικία των τριών έως και τα οκτώ τους θέλουν να «κλέψουν» την αγάπη και την προσοχή των πατεράδων τους, ενώ τα αγόρια από τη μητέρα τους. Έτσι υποστηρίζουν ότι από τα τρία πρέπει σιγά-σιγά να μην εμφανίζεστε γυμνοί μπροστά στα παιδιά, του αντίθετου φύλου.

Μπορείτε να κρίνετε και από τη συμπεριφορά τους. Αν τα ίδια τα παιδιά αρχίσουν να είναι πιο ντροπαλά με την εμφάνισή τους, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να σταματήσετε να κυκλοφορείτε γυμνοί μπροστά τους. Και φυσικά, εάν αντιληφθείτε ότι, μόλις σας δουν χωρίς ρούχα, δείχνουν ντροπή, τότε ντυθείτε.

Ακόμα και αν είστε από εκείνους, που πιστεύουν ότι τα παιδιά πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς «πονηριά», τότε καλό θα είναι να τα διδάξετε τι σημαίνει «προσωπικός χώρος» και ασφάλεια για τις ώρες, που βρίσκονται εκτός σπιτιού και ανάμεσα σε αγνώστους.

Το πιο σημαντικό είναι να πάρετε στα σοβαρά τις αντιδράσεις των παιδιών σας απέναντι στο γυμνό και ταυτόχρονα να τους μάθετε ποια είναι τα όρια του χυδαίου και τι πρέπει να προσέχουν.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!