Για εκείνες τις μέρες που είστε στο σπίτι για πολλές ώρες, έχουμε συλλέξει τις καλύτερες ασχολίες για παιδιά 2 ετών που μπορούν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έτσι, μπορείτε να αποφύγετε τις οθόνες και να περάσετε περισσότερη ώρα μαζί.

Παράλληλα, τα βοηθάτε να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, να μπούν για λίγο στον ρόλο των αγαπημένων τους ηρώων, και να φορέσουν μια ακόμη φορά την περσινή αποκριάτικη στολή πριν τους μικρύνει.

1. Messy Play

Πώς σας φαίνεται η ιδέα να λερωθείτε πατόκορφα; Φορέστε ό,τι πιο παλιό και πρόχειρο έχετε και παίξτε με διάφορες υφές στο σπίτι. Από δαχτυλομπογιές σε όλα τα χρώματα μέχρι ένα τεράστιο κουτί με άμμο, οι ιδέες για δραστηριότητες για παιδιά 2 ετών είναι αστείρευτες.

2. Μεταμφιέσεις

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία λατρεύουν να υποκρίνονται ότι είναι κάτι άλλο, πχ πρίγκιπες, πυροσβέστες, δέντρα, ζώα, ή ψάρια.. Χρησιμοποιήστε αποκριάτικα ρούχα ή παλιά σεντόνια και υφάσματα για να παίξετε με τις ώρες σε έναν κόσμο φτιαγμένο αποκλειστικά από τους μικρούς σας!

3. Φανταστικό Παιχνίδι

Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να να διεγείρετε τη φαντασία των παιδιών από το παιχνίδι προσποίησης; Σε αντίθεση με τις μεταμφιέσεις, τα παιδιά μπορούν να παίξουν με τη φαντασία τους χωρίς τη βοήθεια επιπλέον υλικών. Αφήστε τα να διαλέξουν το αγαπημένο τους επάγγελμα ή κάποιον ήρωα από παραμύθι και να χρησιμοποιήσουν διάφορα αντικείμενα του σπιτιού ως μέρος του παιχνιδιού, πχ ένα βιβλίο ως καρέκλα.

4. Playgroups

Μια ακόμα λύση που έχει βολέψει πολλούς γονείς είναι τα playgroups. Μπορεί μέχρι πρόσφατα να μην υπήρχαν στη χώρα μας σε αυτή τη μορφή αλλά αποκτούν ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Κανονίστε με εκείνη τη συνάδελφο που όλο λέτε ότι θα μαζευτείτε να παίξουν τα παιδιά και αφήστε τα να κάνουν νέες γνωριμίες, αλλά και να παρατηρήσουν άλλους ενήλικες εκτός από εσάς. Είναι μια εξαιρετική επιλογή σχετικά με ομαδικά παιχνίδια η οποία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.