Για να κάνει το παιδί σας μπάνιο στη θάλασσα με ασφάλεια θα πρέπει να προμηθευτείτε μπρατσάκια, κουλούρα, σανίδα κτλ.

Ποιο από αυτά όμως είναι το κατάλληλο σωσίβιο για το δικό σας παιδί;

Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για την επιλογή του κατάλληλου σωσιβίου είναι η ηλικία.

Αν το μωρό σας είναι άνω των 5-6 μηνών μπορεί να καθίσει κανονικά σε ένα σωσίβιο με καθισματάκι, πάντα φυσικά με τη δική σας παρουσία και επίβλεψη.  Μάλιστα κάποια από αυτά τα σωσίβια στοχεύουν στην άμεση εξοικείωση του μωρού με τη κολύμβηση και την ασφαλή επαφή με το νερό, αφού  είναι κατάλληλα για το αρχάριο στάδιο.

Από τα 2 χρόνια και μετά το παιδί σίγουρα μπορεί να χαρεί ακόμα περισσότερο το νερό, πάντα με προσοχή. Τα σωσίβια γιλέκα είναι ό,τι πιο ιδανικό για αυτή την ηλικία, καθώς τους επιτρέπουν να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους και να κάνουν πιο άνετες κινήσεις. Πολλά είναι τα παιδιά που αγαπούν τα μπρατσάκια, όμως, κατασκευαστικά είναι κατάλληλα για ηλικίες ανω των 3 ετών.  Μετά τα 3 έτη υπάρχουν πολλές επιλογές (μπρατσάκια, σωσίβιο μέσης με τουβλάκια, μακαρόνι, σανίδα κ.α.)

Μετά τα 4 έτη το παιδί μπορεί να μάθει να κολυμπάει σχεδόν μόνο του. Τα μπρατσάκια στην αρχή είναι πάντα βοηθητικά, όπως και η κουλούρα ή ακόμα και το κλασικό φουσκωτό στρώμα. Η επίβλεψη δε σταματάει ποτέ, ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς οι κίνδυνοι της θάλασσας είναι  αναπάντεχοι.

Τι πρέπει να προσέξετε σε οποιοδήποτε βοήθημα κι αν επιλέξετε;

  • Τσεκάρετε καλά τις βαλβίδες ασφαλείας και το πόσο εύκολα μπορούν να ανοίξουν.
  • Προσέξτε την ακριβή εφαρμογή πάνω στο σώμα του παιδιού, και το μέγεθος να είναι σωστό σύμφωνα με αυτό που προτείνεται από τον κατασκευαστή.
  • Επιλέξτε ένα έντονο neon χρώμα, ώστε να μη διαφεύγει ποτέ της προσοχής.
  • Τσεκάρετε συχνά -αν όχι καθημερινά- για τυχόν φθορές. Μπορεί να χάνει σταδιακά αέρα και να μην το καταλάβετε με την πρώτη ματιά.
  • Αποθηκεύστε το σε μέρος σκιερό και χωρίς αιχμηρές επιφάνειες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!