Η παιδίατρος και Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού IBCLC, Λίλα Μπίμπη, έκανε μια ανάρτηση στο Facebook για τη σωστή διατροφή των παιδιών κατά τους χειμερινούς μήνες ώστε να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους.

«Το να επιλέγουμε εποχιακά φρούτα και λαχανικά είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την διατροφή μας , την υγεία μας και την τσέπη μας . Η φύση προνοεί για εμάς και προσφέρει κάθε εποχή του χρόνου ακριβώς αυτά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί σωστά. Είναι και πολύ πιο εύγευστα φυσικά.
Έτσι λοιπόν, σαν υπενθύμιση, για τους επόμενους 3 μήνες επιλέγουμε για τα παιδιά μας και εμάς μπρόκολο, παντζάρι, κουνουπίδι, σέλινο, καρότο, πράσο, σέσκουλα, λάχανο άσπρο και μωβ, σπανάκι , κολοκύθα.

Χειμωνιάτικα φρούτα όπως εσπεριδοειδή, μήλο, αχλάδι, ρόδι, ακτινίδιο. Και φυσικά όσπρια, κάστανα, ώμους ξηρούς καρπούς ή τα βούτυρα τους για τα μικρά παιδιά κάτω των 3 ετών .
Και τα παιδιά μας, με λίγη υπομονή, επιμονή, φαντασία στη μαγειρική και το καλό παράδειγμα από εμάς, σιγά σιγά θα ακολουθήσουν».

Για του λόγου το αληθές…