Το σώμα των μωρών βρίσκεται σε συνεχή κατάσταση ανάγκης ύπνου. Όταν τα μωρά μένουν περισσότερο από όσο θα έπρεπε ξύπνια ή σε ένταση, τότε κουράζονται υπερβολικά. Κι όταν συμβεί αυτό, δεν είναι μόνο δύσκολο τελικά να αποκοιμηθούν αλλά και να συνεχίσουν να κοιμούνται για όσο χρόνο χρειάζεται προκειμένου να ξεκουραστούν.

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει κουραστεί υπερβολικά

Τα μωρά θα επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους. Αυτό περιλαμβάνει την κούραση. Εάν αυτά τα σήματα δεν αναγνωρίζονται, τα μωρά μπορεί να φτάσουν σε κατάσταση υπερβολικής κούρασης. Και αυτά τα σημάδια είναι πολύ ξεκάθαρα όταν εκφράζονται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτά περιλαμβάνουν:

  • Χασμουρητό

Μια σαφής ένδειξη ότι τα μωρά είναι υπερβολικά κουρασμένα είναι το συνεχές χασμουρητό. Εάν τα μωρά δυσκολεύονται να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά και χασμουριούνται συνεχώς, είναι καιρός να πάνε για ύπνο.

  • «Τραβούν» το πρόσωπό τους

Όταν τραβούν τα αυτιά, τη μύτη ή άλλα μέρη του προσώπου, τα μωρά δηλώνουν ότι είναι κουρασμένα και χρειάζονται ύπνο αμέσως.

  • Αρνούνται να αποκοιμηθούν

Εάν η ώρα για τον υπνάκο τους έχει περάσει και παρόλ’αυτά αρνούνται να αποκοιμηθούν, τότε πιθανότατα να έχουν κουραστεί υπερβολικά και να βρίσκονται σε υπερένταση.

  • Κλαψούρισμα

Προτού τα μωρά φτάσουν στο στάδιο του δυνατού κλάματος, θα προειδοποιήσουν τους γονείς με ένα «κλαψούρισμα». Αν ακουστεί αυτό, τα μωρά είναι υπερβολικά κουρασμένα και χρειάζονται τον ύπνο τους.

  • Δεν δείχνουν ενδιαφέρον

Αν τα μωρά έπαιζαν χαρούμενα και ξαφνικά σταμάτησαν, είναι σημάδι ότι είναι υπερβολικά κουρασμένα. Ο χρόνος παιχνιδιού πρέπει να τελειώσει και τα μωρά να κοιμηθούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!