Ο ύπνος για ένα νεογέννητο είναι βασικός για την υγεία και του βρέφους και των γονέων. Πολλοί νέοι στο «επάγγελμα» δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Διαβάστε τα πέντε στάδια.

ΑΡΝΗΣΗ

Δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι χρειάζεται αρκετός καιρός μέχρι τα βρέφη τους να μάθουν να κοιμούνται αρκετές ώρες, ώστε και οι γονείς να προλαβαίνουν να ξεκουράζονται. Το βλέπουν να κλείνει τα μάτια του για δύο ωρίτσες και νομίζουν ότι σε μία εβδομάδα θα κοιμάται όλη τη νύχτα. Αμ δε….

ΘΥΜΟΣ

Όταν βλέπουν ότι το βρέφος δεν φτιάχνουν το πρόγραμμά τους, τότε έρχεται ο εκνευρισμός, ο θυμός. Τότε η έλλειψη ύπνου κάνει τα νεύρα των γονέων… κρόσσια. Φθάνουν ακόμα και στο σημείο να μην πιστεύουν ότι ξυπνά λόγω πείνας, αλλά ότι το κάνει επίτηδες για να τους εκδικηθεί. Για να μην αναφέρουμε περιστατικά, που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, με γονείς να έχουν χτυπήσει τα βρέφη τους, επειδή ξύπνησαν και έκλαιγαν.

ΠΑΖΑΡΙΑ

Στην απογοήτευσή τους, ξεκινούν να τάζουν στα βρέφη με αντάλλαγμα να κλείσουν τα μάτια και να ξεκουραστούν άπαντες. «Κοιμήσου, αγάπη μου, κι αύριο θα σε πάω βόλτα» και άλλα τέτοια βγαίνουν ασυναίσθητα από τα χείλη των εξουθενωμένων γονέων.

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Αυτό το στάδιο ακολουθεί, όταν πια βλέπουν ότι δεν πιάνει τίποτα και ότι θα κάνουν πολλούς μήνες μέχρι να κοιμηθούν όλη τη νύχτα. Τότε που αντιλαμβάνονται ότι μία η πείνα, την άλλη οι κολικοί και τα δοντάκια, κρατούν τα βρέφη στην… τσίτα.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Έρχεται μόνο, όταν ο γονιός αντιληφθεί πως είναι μία περίοδος, που θα περάσει. Μακρά, αλλά μία περίοδος. Τότε αναζητούν τρόπους να αναπαύονται ακόμα και τις λίγες στιγμές, που τα παιδιά ηρεμούν μέσα στην ημέρα και αναμένουν καρτερικά να περάσει αυτή η περίοδος.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!