Στο μυαλό των περισσότερων γονιών o κλιματισμός φαίνεται να είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσουν ένα μωρό δροσερό σε ζεστό και υγρό καιρό. Να θυμάστε ότι τα μωρά αντιλαμβάνονται τη θερμοκρασία του χώρου διαφορετικά από τους ενήλικες και μπορεί να νιώσουν ψύχρα πιο γρήγορα από εμάς. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κλιματισμού για ένα μωρό;

Οι παιδίατροι θεωρούν ότι ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο είναι το ιδανικό για να κοιμηθεί ένα μωρό, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή και δεν ανακυκλώνεται ο αέρας. Εσείς θα τεστάρετε ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το παιδί σας, ώστε να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη του μηχανήματος. Αυτό, που πρέπει να προσέξετε είναι οι περσίδες να μην είναι γυρισμένες απευθείας στο μωρό και το μηχάνημα να έχει συντηρηθεί σωστά.

Οι ανεμιστήρες και οι αφυγραντήρες είναι καλές εναλλακτικές λύσεις για να δροσίσετε τον χώρο. Η απλή αφαίρεση της υγρασίας μειώνει την αίσθηση της ζέστης, χωρίς να μειώνει ουσιαστικά τη θερμοκρασία. Όπως και με τα κλιματιστικά μηχανήματα, οι ανεμιστήρες δεν πρέπει να «πέφτουν» κατευθείαν στα παιδιά.

Με το να δροσίσετε τον χώρο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης του συνδρόμου αιφνιδίου θανάτου, ενώ τα μωρά που κοιμούνται ιδρωμένα σε ένα υγρό περιβάλλον εμφανίζουν συχνότερα εξανθήματα.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι η ρύθμιση της σωστής θερμοκρασίας. Αρχικά, θα πρέπει να παρακολουθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα το μωρό σας, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να σας πει ότι ζεσταίνεται ή κρυώνει.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!