Το μπιμπερό μοιάζει στους περισσότερους απλό και εύκολο, αλλά ταυτόχρονα θέλει και προσοχή. Το τάισμα με μπιμπερό έχει κι αυτό τα κόλπα, τα μυστικά του και καλό θα ήταν, εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, να ρίξετε μια ματιά στις συμβουλές του mother.gr.

ΜΠΙΜΠΕΡΟ
Κυκλοφορούν αρκετά είδη μπιμπερό στην αγορά. Προσοχή! Δεν είναι απαραίτητο ότι εκείνο, που χρησιμοποίησε η κολλητή φίλη σας, θα είναι και το ιδανικό για το δικό σας μωρό. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τύπο, εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να πιει το γάλα του. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας για τις προδιαγραφές, που πρέπει να έχει το μπιμπερό και κάνετε τη δοκιμή σας.

ΠΙΠΙΛΕΣ
Το ίδιο ισχύει και για τις πιπίλες. Δεν είναι όλες ίδιες, οπότε και σε αυτόν τον τομέα θα χρειαστεί –ίσως- να πειραματιστείτε.

ΒΟΥΡΤΣΑΚΙΑ
Από τα πλέον απαραίτητα υλικά στην κουζίνα μίας μητέρας, που χρησιμοποιεί μπιμπερό. Όσο καλά και να νομίζετε ότι καθαρίζετε το μπιμπερό και την πιπίλα με το σφουγγαράκι τόσα υπολείμματα γάλακτος μένουν. Υπάρχουν –και μάλιστα φθηνά- βουρτσάκια και για τα δύο.

«ΣΑΛΙΑΡΕΣ»
Ο λόγος για αυτά τα μικρά τετράγωνα πανάκια, που θα βάζετε στον ώμο σας, όπου θα ακουμπά το μωρό μετά το γεύμα του, μέχρι να βγάλει εκείνον τον απίστευτο ήχο, που συχνά σας προκαλεί γέλιο και σας κάνει να νομίζετε ότι στο σπίτι υπάρχει ένας… αγροίκος.

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ
Σας λύνει τα χέρια πολλές φορές. Είναι μία ηλεκτρική συσκευή, στην οποία τοποθετείτε το μπιμπερό μέσα σε νερό. Η συσκευή ζεσταίνει το νερό και έτσι φθάνει το γάλα στην επιθυμητή θερμοκρασία.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΤΗΣ
Τους πρώτους μήνες σας είναι απαραίτητος. Το μωρό δεν πρέπει να βάζει τίποτα στο στόμα του, που δεν θα είναι αποστειρωμένο, διαφορετικά κινδυνεύει. Σε αυτήν την ηλεκτρική συσκευή αποστειρώνετε μπιμπερό, αλλά και πιπίλες.

ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗΣ
Εάν είστε από εκείνες, που δεν θεωρούν ότι μωρό=εγκλεισμός στο σπίτι, τότε σας είναι απαραίτητο. Ένα πλαστικό κουτάκι, χωρισμένο σε διαμερίσματα, στα οποία βάζετε τις κουταλιές του γάλακτος σε σκόνη, για τις ώρες, που θα είστε εκτός σπιτιού, ώστε να μην κουβαλάτε ολόκληρο το κουτί.

 

Πηγή: mother.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!