Για τις περισσότερες μέλλουσες μητέρες η ενασχόληση με κάποιου είδους δραστηριότητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ευεργετική. Είτε απολαμβάνετε ένα χαλαρό κολύμπι, είτε έναν περίπατο στο πάρκο, τριάντα λεπτά ήπιας άσκησης τη μέρα θα προσφέρουν τόσο σε σας όσο και στο μωρό σας πολλά θετικά.

Πέρα απ’ την αύξηση της ενεργητικότητάς σας, η ήπια άσκηση μπορεί να σας προσφέρει πολλά ακόμα καλά.

Σας κάνει να νιώθετε πιο δυνατή και ικανή να αντεπεξέλθετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις.Σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα. Συμβάλλει στη μείωση των ενοχλήσεων, όπως δυσκοιλιότητα, κράμπες και πόνοι στην πλάτη. Ελαττώνει το άγχος και διώχνει κάθε ίχνος μελαγχολίας που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη. Σας βοηθάει να διατηρήσετε την ωραία σας εμφάνιση και να νιώθετε καλά. Αποτελεί έναν τρόπο για να συναντήσετε άλλες μέλλουσες μητέρες. Το σώμα σας βρίσκει πιο γρήγορα τη φόρμα του μετά τον τοκετό. Ο οργανισμός σας προετοιμάζεται για τον τοκετό.

Μειώνεις την πιθανότητα να έχεις επιπλοκές στον τοκετό

Σύμφωνα με μία σχετική μελέτη, οι γυναίκες που ασκούνταν τρεις φορές την εβδομάδα εμφάνισε λιγότερα προβλήματα τόσο κατά την περίοδο της κύησης όσο και την στιγμή του τοκετού.
Μην το σκέφτεσαι! Συμβουλέψου αρχικά το γιατρό σου και στη συνέχεια έναν έμπειρο Fitness Trainer και επωφελήσου από όσα η γυμναστική στην εγκυμοσύνη σου προσφέρει.

Όσο για το ποιο είδος άσκησης είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αν δεν ασκείστε ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, είναι προτιμότερο να μην ξεκινήσετε κάποιο υπερβολικό πρόγραμμα άσκησης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης χωρίς να συμβουλευτείτε ειδικό. Όποια άσκηση κι αν σκεφτείτε να δοκιμάσετε θα πρέπει να είναι ήπια για εσάς και το μωρό σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνδυάσετε εγκυμοσύνη και γυμναστική:

Πιλάτες ή γιόγκα: προτιμήστε τα τμήματα με έμφαση στην αναπνοή και τα ήπια τεντώματα, αντί για τα τμήματα που περιλαμβάνουν δύσκολες στάσεις.Βάδισμα ή ελαφρύ τρέξιμο.Κολύμπι.Τμήματα γυμναστικής ή άσκησης στο νερό για εγκύους. Μοιάζουν με τα μαθήματα αεροβικής στο νερό, αλλά απευθύνονται ειδικά σε μέλλουσες μητέρες.

Ασκήσεις με βαράκια: μπορείτε να κάνετε ασκήσεις με βαράκια μόνο αν τις κάνατε και πριν την κύηση. Όσο προχωρά η εγκυμοσύνη σας θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε μικρότερα βαράκια και στάσεις που θα σας βολεύουν. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να σηκώνετε βάρος πάνω απ’ το ύψος του κεφαλιού ή να σηκώνετε βάρη πάνω απ’ την κοιλιά σας. Αν σηκώνετε βάρη σε γυμναστήριο, ίσως χρειαστεί να πάρετε βεβαίωση απ’ το γιατρό σας.

Ομαδική γυμναστική κατά την εγκυμοσύνη

Αν συμμετέχετε σε ομαδικά μαθήματα, βεβαιωθείτε πως ο γυμναστής γνωρίζει ότι είστε έγκυος. Συζητήστε με το γυμναστή τις ανάγκες σας. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε αν κάποιος απ’ τους γυμναστές έχει ειδικότητα στις ασκήσεις για εγκύους, ώστε να σας δώσει εξειδικευμένες συμβουλές. Καλό είναι πριν αρχίσετε να γυμνάζεστε κατά την εγκυμοσύνη να το συζητήσετε με το γυναικολόγο σας.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!