Το παιδί κι όταν είναι δε σε μικρή ηλικία είναι δύσκολο να εκφραστεί και να «ανοιχτεί». Τι μπορείς να κάνεις όμως ώστε να το βοηθήσεις να εκφραστεί;

Μίλησε για τα δικά σου συναισθήματα

Καθώς τα παιδιά τείνουν να μιμούνται συμπεριφορές των γονιών τους, μπορείς να γίνεις εσύ το παράδειγμα ώστε να εκφραστεί. Μίλησε στο παιδί για το τι νιώθεις και ενθάρρυνέ το να κάνει το ίδιο.

Χρησιμοποίησε φωτογραφίες

Μπορείς να του δείξεις κάποιες φωτογραφίες ανθρώπων και να του ζητήσεις να σου εξηγήσει τι πιστεύει πως νιώθουν. Ζήτησέ του να σου πει μία ιστορία και με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις την έκφραση αλλά και τη φαντασία του.

Ένα γράμμα

Αν είναι αρκετά μεγάλο ώστε να γράφει, μπορείς να του ζητήσεις να γράψει ένα γράμμα και να το βάλετε σε ένα κουτί που θα το ονομάσεις «κουτί συναισθημάτων». Εκεί, θα βάζει τα γράμματα που γράφει κάθε φορά που θέλει να εκφράσει κάποιο συναίσθημα.

Παιχνίδια με μπάλα

Ξεκίνησε κάποιο παιχνίδι με ένα μικρό μπαλάκι. Ζήτησέ του να πετάξει το μπαλάκι όταν ολοκληρώσει κάποιες φράσεις. Για παράδειγμα «Όταν είμαι στεναχωρημένος νιώθω….», ή «Τώρα που δεν πάω σχολείο αισθάνομαι…» κλπ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!